Çin'den 'Tayvan' tehdidi: Savaş anlamına gelir

Çin'den 'Tayvan' tehdidi: Savaş anlamına gelir

Çin Savunma Bakanlığı, Tayvan'ın bağımsızlığını isteyen dış güçler olduğunu belirterek "Tayvan'ın bağımsızlığı savaş anlamına gelir" açıklamasını yaptı.

Çin Savunma Bakanlığı, Tayvan'ın bağımsızlığının 'savaş' anlamına geleceğini açıkladı.

Bakanlık Tayvan Boğazı'nda yakın zamanda gerçekleşen askeri faaliyetlerin dış güçlerin müdahalesine ve Tayvan'ın bağımsızlığını destekleyen güçlerin müdahalesine ve Tayvan'ın bağımsızlığını destekleyen güçlerin provokasyonlarına karşı bir tepki olduğunu belirterek, Tayvan'ın "bağımsızlığı savaş anlamına gelir" açıklamasını yaptı.

Bakanlık sözcüsü Wu Qian, Çin askeri faaliyetlerinin Tayvan'ın hava savunma sahasında son zamanlarda arttığının bildirilmesine yönelik soruya dair açıklamada bulundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı hafta başında yaptığı açıklamada da ABD'nin Güney Çin Denizi'ne sıklıkla gemi ve uçak göndererek "güç gösterisinde bulunduğunu" belirtmiş ve bunun barış için iyi olmadığını ifade etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN