Cinderes nerede? Afrin Opersayonu'nda Cinderes neden önemli? Cinderes'in anlamı ne...

Cinderes nerede? Afrin Opersayonu'nda Cinderes neden önemli? Cinderes'in anlamı ne...

20 Ocak'ta başlatılan Afrin Operasyonu'nun 26. gününde TSK ve ÖSO güçleri Cinderes bölgesini ele geçirmeye çalışıyor. Zeyin Dalı Harekatı için büyük öneme sahip Cinderes nerede? Afrin Opersayonu'nda Cinderes neden önemli? Cinderes'in anlamı ne soruları sosyal medyanın gündeminde

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ÖSO, terör örgütü PYD/PKK'ya Afrin'in stratejik Cinderes bölgesinde darbe indirmeye devam ediyor. Afrin Operasyonu'nun 26. gününde  Cinderes bölgesinde köyler ve önemli noktalar tek tek ele geçirilirken sosyal medyada  Cinderes nerede? Afrin Opersayonu'nda Cinderes neden önemli? Cinderes'in anlamı ne sorularının yanıtı aranıyor.  Cinderes bölgesi hakkında merak edilen her şey haber detayda... 

13 Şubat Salı günü Zeytin Dalı Operasyonunun 25. gününde Cinderes beldesinde Deviye Köyü ve ona hakim konumdaki 3 tepede terör örgütü PKK/PYD'ye operasyonlar düzenlendi. Cinderes kasabasında İHA ve SİHA'lardan gizlenmek isteyen teröristlerin aralıksız yaktığı lastikler nedeniyle yoğun duman oluştu. Kasabanın adeta tamamını kaplayan ve yükselen dumanlar, sınırın Türkiye tarafındaki Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden de çıplak gözle görülüyor. Öte yandan TSK ve ÖSO, akşam saatlerinde Cinderes'e bağlı Arşali köyünü terör örgütü PYD/PKK'dan temizledi.  TSK ve ÖSO güçlerinin hedefi Cinderes bölgesine hakim olmak. Peki Cinderes neredeAfrin Opersayonu'nda Cinderes neden önemli? Stratejik öneme sahip Cinderes hakkında merak edilen tüm soruların yanıtı haber detayda...

18-02/14/cinderes-nerede.jpg

CİNDERES NEREDE?

Cinderes Afrin'in güneybatısında yer alıyor.  TSK ve ÖSO Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in batısında Cinderes'e bağlı Arşali köyünü terör örgütü PYD/PKK'dan temizledi. Böylece Cinderes kasabasının elegeçirilmesi için bir engel daha aşılmış oldu. 

CİNDERES NEDEN ÖNEMLİ 

Afrin'e giden yol üzerinde buluna  Cinderes ele geçirilirse Afrin'e giden yoldaki büyük pürüz aşılmış olacak. Cinderes'in alınması ile Afrin'e giden yol açılmış olacak. 

18-02/14/cinderes-bolgesi.jpg

HEDEF CİNDERES

TSK ve ÖSO bugün Afrin'in batısındaki Cinderes beldesinde, Deviye köyü ve ona hakim konumdaki 3 tepede PYD/PKK'ya yönelik operasyon düzenledi. Karadan ilerleyen ÖSO'ya havadan Türk savaş uçakları, SİHA'lar ve Hatay sınır hattındaki topçu birlikleri destek verdi. TSK ile Özgür Suriye Ordusu birlikleri Afrin'deki ilerleyişini sürdürürken, Hatay'ın sınıra sıfır noktasında yer alan Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı ilçelerindeki sınır karakollarından çok namlulu roketatar ve fırtına obüsleri ile savaş jetleri, terör örgütü PKK/YPG-PYD hedeflerini vurdu. 

Terör örgütü YPG-PYD/PKK yönetimindeki Afrin'in Cinderese kasabasında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait Silahlı İnsansız Hava Araçlarından (SİHA) gizlenmek isteyen teröristlerin aralıksız yaktığı lastikler nedeniyle oluşan yoğun siyah duman havadan görüntülendi.

Kasabanın adeta tamamını kaplayan ve yükselen dumanlar, sınırın Türkiye tarafındaki Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden de çıplak gözle görülüyor.

CİNDERES TÜRKİYE'YE ROKET ATILAN YER

Afrin'in güneybatısında bulunan Deviye köyü, teröristlerin Cinderes beldesi ve çevresindeki tepelerden Hatay'ın Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerindeki sivilleri hedef alması nedeniyle stratejik önem taşıyor. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana Afrin'in 5 beldesinde biri belde merkezi, 35'i köy, 3'ü köy altı yerleşim ve 14'ü stratejik dağ veya tepe olmak üzere 53 noktayı örgütten kurtardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN