Tümtürk'ten Erdoğan'a: Soykırımı sorabildiniz mi?

Tümtürk'ten Erdoğan'a: Soykırımı sorabildiniz mi?

Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, Çin Dışişleri Bakanını cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlayan Erdoğan'a "Çin soykırımını sorabildiniz mi cumhurbaşkanım?" diye sordu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Çinli mevkidaşı Wang Yi ile Ankara'daki buluşması öncesi Türkiye'de yaşayan Uygur Türkleri protesto gösterisi düzenledi. 

Protestoya Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman katılırken, protesto çağrısı yapan Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk protestoya katılamadı.

TÜMTÜRK'ÜN KOVİD-19 OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ

Tümtürk'ün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) olduğu için katılamadığı iddia edilirken, Tümtürk Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Kovid-19 olan biriyle temaslı olmamasına rağmen Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında riskli olarak belirtildiğini söyledi.

"HİÇBİR TEMASIM OLMAMASINA RAĞMEN..."

Tümtürk'ün paylaşımı şöyle: "Hiçbir temaslı kişi ile irtibatım olmamasına rağmen. Çin dışişleri bakanını Ankara’da protesto davetim sonrası dün akşam itibariyle Hes kodum riskli olarak belirtildi. Şuan gayet sağlıklıyım. Fakat evde gözetim altındayım. Acaba Çin D.işl. bakanı Wang Yi giderse kodum düzelir mi?"

"ÇİN SOYKIRIMINI SORABİLDİNİZ Mİ?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Çin Halk cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin kabul edilmesi üzerine Tümtürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şu soruyu yöneltti: "35 milyonluk Doğu Türkistan’daki Çin soykırımını kamp ve cezaevindeki sistematik toplu tecavüzleri sorabildiniz mi sayın cumhurbaşkanım?"

UYGUR TÜRKLERİ DÜN PROTESTO DÜZENLEDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Çinli mevkidaşı Wang Yi ile Ankara'daki buluşması öncesi Türkiye'de yaşayan Uygur Türkleri protesto gösterisi düzenledi. Beyazıt Meydanı'nda toplanan İstanbul'da faaliyet gösteren Uygur derneklerinin üyeleri, Doğu Türkistan bayrağı ile "35 milyon Müslüman Türk kan ağlıyor" ve "China stop" yazılı dövizler taşıyarak slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Abdulahad Abdurrahman, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin Türkiye ziyaretine tepki gösterdi.

Abdurrahman, "Amacımız adalet, özgürlük, temel insan hakları, demokrasi ve barış gibi evrensel ortak değerlerin korunmasına ilişkin çağrıda bulunmakla birlikte Türkiye ve diğer ülkelere, uluslararası kuruluşlara askeri güç, ekonomik ve siyasi sistem açısından tehdit oluşturmaya başlayan Çin rüyasının ilk adımı olan soykırımı protesto etmek ve soykırımın durdurulmasına çağrı yapmaktır" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN