Çin’in Korona virüsü depolara yaradı

Çin’in Korona virüsü depolara yaradı

Çin virüsüyle birlikte hızlı bir düşüş sarmalına giren petrol, 59 dolara kadar yanaştı. Petrol fiyatlarının çakılması aslında pompalara da yaradı. Sakinleyen kur ve düşük petrol ile birlikte önümüzdeki hafta motorinde 23, benzinde ise 21 kuruşluk indirim bekleniyor.

[Karar]

ABD stoklarındaki beklenmedik düşüş ve Çin’de ortaya çıkan Korona virüsü petrol fiyatlarını derinden vurdu. Daha önce ABD ile İran arasındaki gerginliğinde etkilerinin hissedildiği petrolde, Korona virüsü talebi düşürdü. Arzın oldukça bol olduğu bir ortamda, talebi düşüreceği endişeleri ile mayıs ayından bu yana en uzun haftalık kayıp serisini gerçekleştirmeye yöneldi.

MOTORİN VE BENZİN FİYATLARI DÜŞÜŞE GETİ

Daha önce 70 dolar seviyesinde olan Brent petrol, neredeyse 59 dolara yaklaştı. Brent tipi petrolün varil fiyatı, şimdilik 60 dolar seviyesinde. Virüs ile birlikte arzın azaldığı belirtilirken, fiyatların gerilemeye devam etmesi bekleniyor.  Goldman Sachs’ın virüsün petrol talebini vurabileceği uyarısının ardından ülkede ham petrol stoklarının daha da arttığını işaret etti. Böylece Türkiye’de de akaryakıt fiyatlarına da indirim gündeme geldi. Özellikle uluslararası piyasalarda da motorin ve benzin fiyatları hızla düşüşe geçti.

İNDİRİM BEKLENİYOR

Uluslararası piyasalarda, 15 Ocak’ta benzinin tonu yaklaşık 610, motorinin 585 dolar düzeyinde bulunuyordu. 23 Ocak’ta benzin 588, motorin de 558 dolara kadar düştü. Son verilere göre benzinin tonu 564, motorinin de 541 dolar. Böylece benzinde 23, motorinde 24 kuruş indirim gerçekleşmesi olası. Devletin, ‘eşel mobil’ uygulaması gereğince motorinde 3 kuruş alacağı bulunuyor. Motorinde, bu 3 kuruş düşülecek. Salı günü benzinde 23, motorinde 21 kuruş indirim yapılması bekleniyor.

 

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN