Çırağının sınır dışı edilmemesi için açlık grevi yapan fırıncı mücadelesini kazandı

Çırağının sınır dışı edilmemesi için açlık grevi yapan fırıncı mücadelesini kazandı

Fransa'da hakkında sınır dışı verilen Gineli çırağı için 3 Ocak'ta açlık grevine başlayan fırıncı Stephane Ravacley, eyleminin başarıyla sonuçlandığını açıkladı. Gineli çırak hakkındaki sınır dışı kararı kaldırılarak, oturma izni verildi.

Fransa'nın doğusunda yer alan Besançon kentindeki 50 yaşındaki Stephane Ravacley adlı fırıncı, Gineli çırağı hakkındaki sınır dışı kararını protesto etmek için açlık grevine başladı. Grevine 3 Ocak'ta başlayan fırıncı, hastaneye kaldırıldı. Ünlülerin desteğiyle küresel bir kampanyaya dönen eylem sonuç verdi. Fırıncının Gineli çırağı hakkında verilen sınır dışı kararı iptal edilerek, çırağa oturma izni verildi.

420 BİN KİŞİ DESTEK VERDİ

İnternette başlatılan imza kampanyasına 420 bin kişi destek verdi.

Aralarında Omer Sy ve Oscar ödüllü oyuncu oyuncu Marion Cotillard'ın da bulunduğı bazı ünlüler Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a açık mektup göndererek yardım istedi.

Mektupta Macron'a, "Özgürlük, eşitlik ve kardeşlik insani değerleri savunmak için sağlığını tehlikeye atmaya hazır olan bir Fransız vatandaşına bu kadar acımasız davranamazsınız" denildi.

Besançon Belediye Başkanı Anne Vignot da İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'e mektup göndermişti.

Vignot mektubunda, "Gelecekte bir fırıncı olacak bu çocuğu sınır dışı kararınızı anlamak mümkün değil" demişti.

 

NE OLMUŞTU?

Traore ülkeye 16 yaşındayken bir göçmen teknesiyle tek başına gelmişti. Traore çıraklık eğitimi aldıktan sonra Eylül 2019'da Ravacley'nin yanında çalışmaya başlamıştı..

Ancak 18 yaşına girdiği için yasal koruması kalkan Traore hakkında sınır dışı kararı çıkmıştı.

"Çalışkanlığına hayran olduğunu" söylediği Traore hakkındaki kararın iptali için dava açan Ravacley, duruşmanın yapılacağı 26 Ocak'a kadar açlık grevi yapma kararı almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN