Cizre ve Silopi'deki operasyonun ilk gününde 11 terörist öldürüldü - Şırnak haber

Cizre ve Silopi'deki operasyonun ilk gününde 11 terörist öldürüldü - Şırnak haber

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde 10 bin askerle başlatılan 'süpürme operasyonu'nda dün gece 11 PKK'lı öldürüldü. Etkisiz hale getirilen teröristler arasında kanas keskin nişancısı ile roket kullanıcısı da var.

[Karar]

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı ikinci gününe girerken, 10 bin askerle başlatılan operasyonun ilk gecesinde aralarında bir roket ve kanas kullanıcısının da bulunduğu 11 PKK’lı öldürüldü.

Kademeli asker sevkiyatı

Operasyonun başladığı saatlerde, terör örgütünün şehir yapılanmasının sivillerin şehri terk etmesine izin vermediği belirtilirken, operasyonların bugünkü bölümünün kademeli asker sevkiyatına göre genişletileceği kaydedildi.

Bölgedeki kaynaklar, operasyonların kararlılık içinde devam ettirileceği ifade ederken, “YHG-H şehirlerden temizleninceye kadar operasyonların süreceği belirtildi.

Komando ve JÖH birlikleri katıldı

Dün gece 23:00’de başlayan operasyonlarda, Isparta, Bolu, Sivas'taki komando birliklerinin yanı sıra Jandarma Özel Harakat Timleri de yer alıyor. Sivillerin bulunduğu bölgelerdeki operasyonlara JÖH timleri de​ katılıyor.

Onur ve Demir operasyonları

Öte yandan Silopi ve Cizre'de süren operasyonlara şehitlerin isimleri verildi. Silopi'de operasyona Şehit Polis Muhammet Onur'un adı verildi. Cizre'deki operasyonun adı ise şehit jandarma astsubay kıdemli çavuş Burak Demir'in adı kondu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN