Çok su içtikleri gerekçesiyle 10 bin deve öldürülecek

Çok su içtikleri gerekçesiyle 10 bin deve öldürülecek

1 milyondan fazla devenin yaşadığı Avustralya'da, fazla su tükettikleri gerekçesiyle 10 bin devenin öldürülmesine karar verildi. Hayvanlar, helikopterden profesyonel avcılar tarafından vurulacak.

Avustralya'da 10 bin deve, çok su içtikleri gerekçesiye, susuzlukla mücadele kapsamında helikopterlerden vurulacak.

PROFESYONEL AVCILAR AVLAYACAK

Anangu Pitjantjatjara ve Yankunytjatjara (APY) bölgelerindeki Aborjin liderlerinin aldığı karar sonrası profesyonel avcılar, çarşamba gününden itibaren develeri avlamaya başlayacak.

HALK DEVELERDEN ŞİKAYETÇİ

Yerel halk develerin su depolarındaki ve su çeşmelerine gelerek çok fazla su içmesinden dolayı şikayetçi olduklarını söylüyor. Bölgedeki görevlilerden biri olan Marita Baker şunları söyledi:

Bu sıcak ve rahatsız koşullara hapsolmuş durumdayız ve iyi hissetmiyoruz. Çünkü develer geliyor ve çitleri aşarak evlerin içine giriyor ve daha sonra klimaların içinde bulunan suyu bile içiyor.

HAVAYI KİRLETİYORLAR

Ayrıca develerin yaydıkları sera gazı miktarından dolayı da avlanacağı belirtildi. Resmi verilere göre bu hayvanlar doğaya yılda bir ton karbondioksit salıyor.

YERLEŞİM YERLERİ İÇİN RİSK

Güney Avustralya İtfaiye Departmanı'nın sözcüsü, sayıları artan develerin, yerleşim yerlerinde birçok zarara yol açtığını söyledi. Develerin aileler ve yerleşim yerleri için büyük bir risk taşıdığını da sözlerine ekledi. Ayrıca bazı su kaynaklarını da kirlettiklerini belirtti.

ÜLKEDE 1.2 MİLYON DEVE VAR

Nüfusu kontrol etmek amaçlı yapılacak bu operasyon toplam 5 gün sürecek. Avustralya'da deve nüfusunun 1.2 milyon kadar olduğu belirtiliyor. Develerin cesetleri önce kurumaya bırakılacak ardından ya gömülecek ya da yakılacak.

Develer, Avustralya'ya 19. yüzyılda Afganistan'dan ve Hindistan'dan getirildi. İnşaat ve taşımacılık için yaygın bir şekilde kullanıldı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN