Çorlu tren faciasında 7'nci duruşma başladı: Bugün bir mucize olsun, adalet bizi bulsun

Çorlu tren faciasında 7'nci duruşma bugün. Duruşma öncesi kazada kızını, kardeşini ve yeğenini kaybeden Zeliha Bilgin, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti: Yeni çıkan bilirkişi raporunda suçlu TCDD olarak hedef alınmıştır. Bugün burada bize adaleti verecek olan insanların bunu görmesini temenni ediyorum. Bugün bir mucize olsun adalet bizi bulsun.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin hayatını kaybettiği ve 340 kişinin yaralandığı tren kazası ile ilgili 7'nci bugün başladı. 

Duruşmaya tutuksuz sanıklar TCDD 1. Bölge Müdürlüğü Halkalı 14. Demir Yolu Bakım Müdürü Turgut Kurt, Çerkezköy Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, köprüler şefi Çetin Yıldırım ve hat bakım onarım memuru Celaleddin Çabuk, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ile tarafların avukatları katıldı.

01-002.jpg

Duruşma öncesinde Bulvar Yolu Santral Işıklar mevkisinde toplanan bir grup, ellerindeki dövizlerle slogan atarak adalet istedi. 

"SUÇLU TCDD OLARAK HEDEF ALINMIŞTIR"

Kazada kızını, kardeşini ve yeğenini kaybeden Zeliha Bilgin, duruşma öncesi yaptığı açıklamada, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Bilgin, adalet için mücadele ettiklerini belirterek "Yeni çıkan bilirkişi raporunda suçlu TCDD olarak hedef alınmıştır. Bugün burada bize adaleti verecek olan insanların bunu görmesini temenni ediyorum. Bugün bir mucize olsun adalet bizi bulsun" diye konuştu. 

NE OLMUŞTU?

Uzunköprü-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 8 Temmuz 2018'de Çorlu yakınlarında vagonlarından bazılarının devrilmesi sonucu 25 kişi yaşamını yitirmiş, 340 kişi yaralanmıştı.

İddianamede 'kazanın meydana gelmesinde asli kusurlu' bulundukları gerekçesiyle sanıklar Turgut Kurt, Özkan Polat, Çetin Yıldırım ve Celaleddin Çabuk'un 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçundan 2 ila 15 yıl arasında hapisle cezalandırılması istenmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN