Çukurca hezimeti telsizde

Çukurca hezimeti telsizde

Fırat Kalkanı’yla sınırları teröristlerden arındıran Silahlı Kuvvetler, ‘içerideki’ hainlere de göz açtırmadı. Çukurca’daki PKK kamplarını yerle bir eden Mehmetçik, bölgeyi temizledi. “Biz bittik” diyen hainlerin çırpınışları telsizlere yansıdı.

HİLAL ÖZTÜRK

TSK, Çukurca kırsalında PKK’ya yönelik son aylardaki en etkili ve başarılı operasyonu gerçekleştiriyor. PKK haritada Kale Tepe olarak geçen, Hisar Dağı arkası, Ertüş köyü ve Uzundere bölgesini kapsayan, en sıkı korunan kampında vuruldu. PKK’nın “Ertüş Tepe” olarak adlandırdığı inlerinde tam anlamıyla bir temizlik operasyonu yapıldı, 100’den fazla terörist öldürüldü. Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre 4 Eylül 2016 tarihinde konuşmada teröristler “Ertüş düştü, bittik yani” ifadesini kullandı.

KUZEY IRAK’A KAÇTILAR 

Bölgenin TSK’nın kontrolüne geçmemesi için önceki gün 200’e yakın teröristin bizzat örgütün sözde liderlerinden Murat Karayılan tarafından sevk edildiği belirtildi. Ancak ağır kayıp veren PKK, ölü ve yararlılarını da toplayarak Irak kuzeyine kaçtı. Teröristlerin telsiz konuşmalarında mücadeleyi kaybetmeleri nedeniyle büyük çöküntü yaşadıkları anlaşılıyor.

İşte o görüşmelerden biri:

A: Nasılsın

B: İyi değiliz. Ertüş düştü, bittik yani.

A: Bakacağız çaresine?

B: Arkadaş zaten burada sıkıştık , ilaçlarımız kalmadı.

A: Arkadaş sen elindekilerle idare et.

B: Elde bir şey kalmadı, yiyecek de yok, dayanacak hal de yok. Çok kaybımız var. Bir sürü yer düştü.  Burada öleceğiz.

A: Tamam sen onlara söyle bu Serhabunlar mide hapı (cesaret verici hap olduğu değerlendiriliyor) yapıyorlar onlara getirecek. Biraz mide hapı da sana yetiştirsinler. İç iyi gelir.

SÖZDE SORUMLU ÖLDÜRÜLDÜ

Van’ın Çaldıran ilçesindeki Tendürek Dağı bölgesinde sürdürülen operasyonlarda bir grup PKK’lı terörist kıstırıldı. Çok şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede terör örgütü ağır kayıplar verdi. Örgütün sözde Çaldıran bölge sorumlusu olduğu belirtilen ‘Mahir’ kod adlı Hakan Yeni ölü ele geçirildi. Öte yandan Kobra helikopterler sızmaların yaşandığı kritik noktaları bombaladı. Ayrıca çatışmaların yoğunlaştığı Tendürek ve Çukurca’daki 10 terör yuvası savaş uçaklarınca imha edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN