Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Avurupa'da ev sahibiyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Avurupa'da ev sahibiyiz

İsviçre’ye Göç’ün 50. Yıldönümü Kutlama Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarih boyunca olduğu gibi, biz her zaman Avurupa'da ev sahibiyiz" ifadesini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen İsviçre’ye Göç’ün 50. Yıldönümü Kutlama Törenine katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Yurt dışında yaşayan her bir kardeşimiz, Türk milletinin temsilcisidir ve 82 milyon vatandaşımızdan hiçbir farkı yoktur" ifadelerini kullandı. 

Düzenlemelerle yurt dışında yaşayanlara çeşitli kolaylıklar sağlandığını belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Yeni düzenlemeyle yabancı makamlarca atanan vasi ya da velinin, kararın verildiği ilgili ülkedeki dış temsilciliklerimizde pasaport işlemlerini yapabilmesinin önünü açtık". 

"Biz, tarih boyunca olduğu gibi bugün de Avrupa'da ev sahibiyiz"

AVRUPA'DA YABANCI DA DEĞİLİZ ÖTEKİ DE DEĞİLİZ

Türklerin Avrupa'da yabancı ve öteki olmadığının altını çizen Erdoğan, "Bizler Avrupa'da sığıntı değiliz, yabancı değiliz, öteki hiç değiliz. Biz, tarih boyunca olduğu gibi bugün de Avrupa'da ev sahibiyiz." diye konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim önceliğimiz yurt dışında yaşayan gençlerimizin ülkesine bağımlı değil bağlı bir anlayışla yetişmeleridir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN