Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajı verdi: 24 Haziran'dan sonra Bakü'deyim

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajı verdi: 24  Haziran'dan sonra Bakü'deyim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk ziyaretini Türkiye'ye yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le düzenlediği ortak basın toplantısında mesajı verdi. Erdoğan, "İnşallah ben de 24 Haziran'dan sonra ilk yurt dışı ziyaretimi Azerbaycan'a yapacağım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Ortak açıklamada Aliyev'in yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk yurt dışı resmi ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştirdiğine dikkat çeken Erdoğan, burada önemli bir mesaj verdi.

"İLK ZİYARETİM AZERBAYCAN'A"

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin yapılacağı 24 Haziran'ı işaret ederek, "Aliyev seçim sonrası ilk ziyaretini ülkemize yaptı. Hatırlayacağınız üzere ben de Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk yurt dışı ziyaretimi Azerbaycan'a yapmıştım. İnşallah 24 Haziran'dan sonra da ilk yurtdışı ziyaretimi de Azerbaycan'a yapacağım" dedi.

18-04/25/20180425_2_30013930_33067879.jpg

HAZİRAN'DA AÇILIŞINI YAPACAĞIZ

"Önümüzdeki en büyük proje TANAP'ın yakın zamanda açılışını yapacağız" diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

İnşallah haziran ayının başlarında gerçekleşecek. Güney gaz koridorunun önemli bir parçası olan TANAP, bütün Avrupa'nın enerji güvenliğine katkı yapacaktır. Azerbaycan Türkiye'de en büyük yatırımcı haline geliyor. Ekonomik ve ticari ilişkilerimizin ileriye taşınması önceliktir. Bugün önemli bir adım attık.

Önümüzdeki dönemde yeni projeler var. Bunları da hayata geçireceğiz. Bunların içinden en önemlisi tabii ki yerli paraya geçişimizdir.

18-04/25/20180425_2_30013930_33067882.jpg

ALİYEV'DEN ERDOĞAN'A DAVET

24 Haziran seçimlerinden sonra Erdoğan'ı ilk ziyareti için Azerbaycan'a davet eden Aliyev'in açıklamasından öne çıkan başlıklar ise şöyle:

Seçimlerden sonra benim ilk ziyaretim kardeş ülkeye yaptığım ziyaret oldu. Türkiye ve Azerbaycan birliği sağlamdır ve büyük geleceği vardır. Aziz kardeşimi ve Türk mileltini tebrik ediyorum. Aziz kardeşimin liderliği sayesinde Türkiye büyük yollar kat etmiştir. Türkiye bugün dünya çapında bir güçtür. Dostlar sevinir istemeyenlerin morali bozulur.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN