Cumhurbaşkanı Erdoğan: Moldova'daki FETÖ okullarının Türkiye'ye devredilmesini bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Moldova'daki FETÖ okullarının Türkiye'ye devredilmesini bekliyoruz

Bir dizi ziyaret için ülkemizde bulunan Moldova Cumhurbaşkanı Dodon ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moldova'daki FETÖ okullarının Türkiye Maarif Vakfı'na devredilmesini beklediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon ile Ankara'da ortak basın toplantısı düzenledi. FETÖ ile mücadelede desteklerinden dolayı Moldova'ya teşekkür eden Erdoğan, "FETÖ okullarının Türkiye Maarif Vakfı'na devredilmesini bekliyoruz. Güvenlik alanında iş birliğimiz tüm terör örgütleriyle mücadeleyi kapsıyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

-Bu ziyaret Moldova Cumhurbaşkanı ve Başbakanının yurtdışına beraber yaptıkları ilk resmi ziyaret olması nedeniyle tarihi bir ziyarettir. Bunu dostlarımızın Türkiye-Moldova ilişkilerine verdikleri önemin bir işareti olarak görüyorum.

-Kasım ayında kurulan yeni hükümete de Moldova halkına hizmet yolunda başarılar diliyorum. Reform sürecinin sayın Cumhurbaşkanının himaye ve teşvikleri, hükümetin de çabalarıyla ivme kazanacağına inanıyorum.

-Geçen yıl Moldova ziyaretim sırasında yüksek düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'ni kurmuş, ilişkilerimizi stratejik ortaklık seviyesine yükseltmiştik.

-Gagavuz Türkleri Moldova ile aramızdaki sağlam dostluk köprülerinden biridir. 2018 Ekim ayında Moldova'ya yaptığım ziyarette sayın Cumhurbaşkanı ile birlikte Gagavuz yerini ziyaret etmiştik. Gagavuz yerinin başkenti Komrat'ta soydaşlarımız bizi gerçekten büyük bir hüsnükabulle karşılamıştı. Başkan İrina Vlah'ın nezdinde tüm soydaşlarımıza teşekkür ediyorum.

MOLDOVA'YA YENİ BAŞKONSOLOSLUK AÇILIYOR

-Gagavuz yerinin 1994'te yasalaştırılan ve geçtiğimiz hafta 25. yılını kutlayan özerk statüsü Moldova'nın birlikte yaşama kültürünün ürünüdür. Bu vesileyle Komrat Başkonsolosluğumuzun kısa zamanda faaliyete geçeceğinin müjdesini de vermek isterim.

-Sorunların çözülmesiyle karşılıklı yatırımların daha da artacağı aşikardır.

-Yatırımcıların karşılaştıkları sorunları ele aldık, karşılıklı yatırımlar artacaktır.

-Moldovalı turistlerin tatil için ilk sırada Türkiye'yi tercih etmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz.

"FETÖ OKULLARININ DEVRİNİ BEKLİYORUZ"

-Moldova'nın FETÖ ile mücadelemizde verdiği desteğe teşekkür ediyoruz. FETÖ okullarının Türkiye Maarif Vakfı'na devredilmesini bekliyoruz. Güvenlik alanında iş birliğimiz tüm terör örgütleriyle mücadeleyi kapsıyor.

-Toplantı sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Moldova Cumhurbaşkanı Dodon'un konuşmasından satır başları şu şekilde:

-İlk defa 20 yıl içerisinde Ankara'da resmi ziyarete Cumhurbaşkanının yanında başbakan ve bakanlar yer almaktadır. 20 yıl içerisinde gerekli olan tüm kadroyu oluşturmaya başardık. Şu anda 72 anlaşma imzalanmış bulunmaktadır. 4 anlaşmanın en kısa zamanda onaylanmasını bekliyoruz.

-Çok iyi iş birliğimiz özellikle ekonomi alanında mevcut.

-Ticaret hacminde büyük bir artış söz konusudur.

-Son yıllarda büyük altyapı projeler konusunda paylaşımlarda bulunuyoruz.

-Bu işbirliğimiz başka projelerle önümüzdeki yıl da devam edecektir.

-Önümüzdeki yıl içerisinde başkonsolosluğun açılmasını bekliyoruz.

-2020 yılında ortak çalışma toplantısı yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN