Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Federasyonu Başkanı Putin ile telefonda görüştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptıkları telefon görüşmesinde, İstanbul'da gerçekleşen görüşmeler ışığında siyasi, ticari, ekonomik ve diğer alanlardaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi için atılacak adımlara değindiler.

Kremlin'den yapılan açıklamada, görüşmenin Türk tarafının inisiyatifi ile gerçekleştiği belirtilerek, liderlerin Suriye krizinin çözülmesi konusunda fikir alışverişi yaptıkları belirtildi. Rusya, muhalif grupların El Nusra teröristlerinden ayrılmasının öneminin altını çizdi.

Görüşmede aynı zamanda Irak'taki Musul operasyonu da ele alındı. Putin ve Erdoğan ikili ve bölgesel sorunlarda çeşitli düzeylerde temaslara devam edilmesi konusunda anlaştılar.

MOSKOVA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN