Cumhurbaşkanı Erdoğan sadece 3 kişiyi affetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan sadece 3 kişiyi affetti

Adalet Bakanlığı'na son iki yılda 636 kişi için yapılan af başvurusundan 6'sı, Cumhurbaşkanlığı'na iletildi, bunlardan 3 kişiyi Cumhurbaşkanı Erdoğan yetkisini kullanarak affetti.

HDP Batman Milletvekili Aşye Acar Başaran'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından affedilme talebi ile yapılan başvurular hakkında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesine yanıt verildi.

3 KİŞİ İÇİN AF YETKİSİNİ KULLANDI

Adalet Bakanı Bozdağ'ın imzası ile verilen yanıtta, bakanlık kayıtlarının incelenmesinden, 10/08/2014 ila 06/04/2016 tarihleri arasında hükümlüler tarafından affedilme talebine ilişkin olarak 636 başvurunun yapıldığı, başvurulardan 6'sının Cumhurbaşkanlığı makamına iletildiği ve Cumhurbaşkanının bu başvurularından 3'ünde af yetkisini kullandığı belirtildi.

ÜÇÜ DE AĞIR HASTA

Yazıda, affedilen hükümlülerden birinin bitkisel hayat durumunda olduğu ve 'silahla yaralama' suçundan, gözde ışık hissi olmayan hükümlünün ise 'yağma, yağmalamaya teşebbüs, tehdit ve tefecilik' suçundan, felç durumunda bulunanın hükümlünün de 'bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olmak' suçlarından hükümlü olduğu belirtildi.

İSTANBUL/DHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN