Cumhurbaşkanı, Fenerbahçe Üniversitesi'ne Galatasaraylı rektör atadı

Cumhurbaşkanı, Fenerbahçe Üniversitesi'ne Galatasaraylı rektör atadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Atama Kararlarına göre 5 üniversiteye rektör atandı. Erdoğan'ın Galatasaray taraftarı Prof. Dr. Mehmet Emin Arat'ı Fenerbahçe Üniversitesi Rektörlüğüne getirmesi dikkat çekti.

Resmi Gazete'de yayımlananan atama kararlarına göre, Atılım Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Yıldırım Üçtuğ, Fenerbahçe Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Emin Arat, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Yadigar İzmirli ve İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Osman Çakır atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu atamaları 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince yaptı.

19-11/26/1-1574757295.jpg

ERDOĞAN ‘SINIF ARKADAŞIM’ DEMİŞTİ

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığına aday olduğu dönemde yaşanan diploma tartışmaları sırasında Marmara Üniversitesi Rektörü olan Arat'a seslenerek, “1981'de mezun olduk. 1982'de okulumuz Marmara Üniversitesi oldu. Tabii, rektörümüz bizim sınıf arkadaşımızdı. Bugünlerde diploması var mı yok mu diye tartışma başlattılar. Arşivden çıkart şunları yayımlayacak mısın ne yapacaksınız yapın da zaten benim söylediklerime inanmıyorlar belki rektör açıklarsa inanırlar” ifadelerini kullanmıştı. Arat da “Sayın Cumhurbaşkanımızın lisans düzeyinde 4 yıl eğitim veren Ticari Bilimler Fakültesi'nden mezun olduğu sabittir” açıklaması yapmıştı.

GALATASARAY TARAFTARI

Galatasaray taraftarı olan Prof. Arat, Fenerbahçe Üniversitesine rektör olması nedeni ile geçtiğimiz ay Galatasaray Spor Kulübü üyeliğinden istifa etmişti.

GALATASARAY LİSESİ'NE DE FENERLİ MÜDÜR ATANMIŞTI

Türkiye’nin köklü okullarından Galatasaray Lisesi müdürlüğüne Fenerbahçe taraftarı olduğu bilinen tarihçi Prof. Dr. Vahdettin Engin (63) atanmıştı.

Galatasaray Lisesi’ne ‘Fenerbahçeli müdür’ tartışması

Fenerbahçe taraftarı olduğu belirtilen Prof. Dr. Engin’in ataması Galatasaray Spro Kulübü'nün tepkisini çekmişti. Galatasaray Spor Kulübü’nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ‘Kurucumuz olmasından gurur duyduğumuz Galatasaray Lisemize rakip takım taraftarı bir kişinin müdür olarak atanması camiamızı derinden yaralamıştır. Bu atamanın camiamızın beklentilerine uygun bir şekilde düzeltilmesini bekliyoruz’ denilmişti.

Prof. Dr. Vahdettin Engin ise yaptığı açıklamada “Eğitim işlerine ağırlık vereceğiz, onlar başka konular. Ben de Mektepliyim, Galatasaray mezunuyum” şeklinde konuşmuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN