Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı: Not yükseltmelerin devamı gelecek

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı: Not yükseltmelerin devamı gelecek

Fitch Ratings'in, Türkiye’nin not görünümünü yükseltmesini değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, “Not yükseltmelerinin arkası gelecektir. Ama ben hiçbir zaman objektif görmediğim için düşürmeleri ne kadar önemliyse yükseltmeleri de benim açımdan o kadar önemli” diye konuştu.

İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesindeki düşünce kuruluşlarından Batı Platformu’nun kasım ayı toplantısında Türkiye’nin finans stratejisi ele alındı. Toplantının ana konuğu, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan oldu.

Toplantıya İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın’ın yanı sıra iş, finans, akademi ve siyaset çevrelerinden birçok isim katıldı. Türkiye’nin finansal durumu ve izlenmesi gereken yol haritasının ele alındığı toplantıya ayrıca Prag Büyükelçiliği’ne atanan İAÜ Batı Araştırmaları Merkezi Başkanı ve AB Eski Bakanı Egemen Bağış son kez katılım sağladı.

'ENFLASYON RAKAMLARI HEDEFLENDİĞİ GİBİ GİDİYOR'

Toplantıda Demirören Haber Ajansı’na (DHA) dün açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, “Enflasyon oranları planlandığı gibi gidiyor. Bu aylık enflasyonumuz yüzde 2 geldi. Yıllık olarak da 8,55 civarındayız. Çok büyük ihtimalle yılı yüzde 10-12 arasında bir yerde bitireceğiz. Zaten Merkez Bankası tahmini yüzde 13,9’dan yüzde 12’ye indirmiş durumda. Enflasyon şu anda hedeflendiği gibi gidiyor” dedi.

'NOT YÜKSELTMELERİN DEVAMI GELECEKTİR'

Geçtiğimiz günlerde uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Türkiye’nin not görünümünü yükselttiğini açıklamıştı. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Aşan, “Bunların arkası gelecektir. Görünüm düzeltmeleri, not yükseltmeleri elbette gelecektir. Ama ben akademisyenliğimden bu yana hiçbir zaman objektif görmediğim için düşürmeleri ne kadar önemliyse yükseltmeleri de benim açımdan o kadar önemli. Ama piyasa oyuncuları açısından bakarsanız elbette olumludur” diye değerlendirmede bulundu.

İSTANBUL/DHA

 



İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN