Cumhuriyet davasında dört yazara beraat talebi

Cumhuriyet davasında dört yazara beraat talebi

Cumhuriyet gazetesi davasında tebliğini tamamlayan Yargıtay Başsavcılığı, Akın Atalay, Orhan Erinç, Murat Sabuncu ve Hikmet Çetinkaya'nın beraatini talep ederken, cezası kesinleşen yazarlara ise sirayet yoluyla bozma istedi.

Cumhuriyet gazetesi davasında Yargıtay Başsavcılığı tebliğini tamamladı. Başsavcılık, Akın Atalay, Orhan Erinç, Murat Sabuncu ve Hikmet Çetinkaya'nın beraatini talep etti. Cezası kesinleşenlere ise sirayet yoluyla bozma istedi.

İKİ İSMİN CEZASINA ONAMA

Başsavcılık tebliğnamesinde Yunus Emre İper'n 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasını onanmasını, Ahmet Kemal Aydoğdu'nun ise 10 yıl hapis cezasının onanmasını istedi.

ŞIK KARARINA BOZMA TALEBİ

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın örgüte yardım suçundan aldığı 7 yıl 6 ay hapis cezasının bozulması ve Şık'ın örgüt propagandası ve devletin kurum ve organlarını alenen aşağılaması suçundan yargılanması gerektiğini belirtti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN