Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu: 26 bin 456 eser yakalandı

Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu: 26 bin 456 eser yakalandı

İstanbul polisi Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonunu yaptı. Tarihi eser kaçakçılarına yapılan baskında 13 şüpheli gözaltına alındı. 26 bin 456 adet tarih eser ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından ülke tarihinin en büyük tarihi eser kaçakçılığına imza attı. Tarihi eser kaçakçılığının önlenmesine yönelik operasyonlarını artıran polis, İstanbul merkezli 5 ilde Bizans, Roma ve Orta Çağ dönemlerine ait 26 bin 456 adet sikke, antik heykel kaideleri ve taştan oluşan tarih ve sanat eseri ele geçirdi.

17-12/21/avu3.jpg

Bu eserleri yurt dışına kaçırmaya çalışan kaçakçılık şebekesini çökerten polis, aynı operasyon kapsamında, Türkiye'nin kültür mirasını hedef alarak bu hazineleri yurtdışına kaçırmaya çalışan 13 kaçakçıyı yakaladı.

Yakalanan eserler, İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne teslim edilecek.

17-12/21/avu4.jpg

17-12/21/avu2.jpg

İSTANBUL/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN