Cuntacı general Huduti’nin oyununu polis bozdu

Cuntacı general Huduti’nin  oyununu polis bozdu

15 Temmuz’la ilgili müşteki olarak ifade veren Malatya Valisi Toprak, 2. Ordu’da bulunan darbeci ekibin dışarıdan geldiğini belirtti. Toprak, cuntacı Adem Huduti’ye kışladan sivillere ateş edildiğini, devam ederlerse katliam olacağını söylediğini de açıkladı.

SEZAİ ERHAN

Malatya’da 15 Temmuz’da yaşananlarla ilgili müşteki olarak ifade veren Malatya Valisi Mustafa Toprak ve Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal’ın ifadesine Karar ulaştı. 2. Ordu’daki darbe girişiminin engellenmesi için başlatılan operasyonun dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ve yine dönemin 2. Ordu eski Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun tarafından engellendiğini söyleyen Vali Toprak, 2. Ordu’dan dışarıya ateş açılması nedeniyle halkın galeyana geldiğini ve bir katliamın yaşanabileceği konusunda dönemin 2. Ordu Komutanı Huduti’yi uyardığını belirtti. Toprak, Huduti’nin ise, ‘Vali Bey biraz daha müsaade edin, ben bu işi çözmeye çalışıyorum’ diyerek kendisini oyalamaya ve operasyonu daha ileri götürülmesini engellendiğini ifade etti. Toprak  şöyle devam etti: “Haduti, daha sonra beni 2-3 kez arayarak ‘Kendisinin içerideki kalkışmacı subayların başı temasta olduğunu ve onları ikna etmeye çalıştığını  söyledi.”

‘7 UÇAK ÜSSE İNMEK İSTEDİ’

“Karargahta teslim olmak isteyen askerlerin olduğunu öğrenince Cumhuriyet Başsavcımızın talimatıyla gözaltı işleminin yapılmasını söyledik” diyen Vali Toprak, “İlerleyen saatlerde 2. Ordu Komutanı beni arayarak,‘Burada bir ölü olmak üzere 11 darbeci askeri cezaevine naklediyoruz ve burası güvenli’ dedi. Bu 11 kişinin kimler olduğunu sorduğumda, ilk defa karargahta olduğunu öğrendiğim ve daha sonra orada olduklarını hiçbir şekilde bize ifade edilmeyen iki tuğgeneralin olduğunu söyledi” dedi. Huduti’nin darbe girişimi içerisinde olduğunu söyleyen Toprak, kalkışmayı duyduktan sonra kentte hava araçlarının inmesini yasaklamalarını da vurguladı.

Vali Toprak, darbecilerin 4 F-4 uçağını da pistleri kapatarak  engellediklerini söyledi. İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ise, darbe gecesi 2.Ordu eski Komutanı Orgeneral Adem Huduti’nin ‘bizde yok’ dediği sıkıyönetim listesini kendilerinde bulduklarını açıkladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN