D vitamini eksikliği ile korona ölümleri arasında bağ keşfedildi

D vitamini eksikliği ile korona ölümleri arasında bağ keşfedildi

İngiltere'deki East Anglia Üniversitesi'nden araştırmacılar, koronavirüs (corona virüs) ölümleri ile D vitamini eksikliği arasında güçlü bir bağlantı keşfetti. Bilim insanları, koronavirüse karşı en savunmasız grubun D vitamini eksikliği yaşayan kişiler, olduğunu belirtiyor.

İngiltere'deki East Anglia Üniversitesi'nden bilim insanları, loronavirüs kaynaklı ölüm oranlarına dair çarpıcı bir araştırma yayınladı.

Webtekno'nun aktardığına göre, Britanya'nın Norwich şehrinde yer alan üniversitede yürütülen çalışmanın bulgularından bahseden araştırma ekibi, Avrupa'daki düşük D vitamini seviyeleri ile Kovid-19 ölüm oranları arasında bir bağlantı olduğunu söylüyor. Bu noktada ekip, Kovid-19’a karşı en savunmasız durumdaki grubun D vitamini eksikliği yaşayan kişiler olduğunu aktarıyor.

"KESİN KONUŞMAK İÇİN HENÜZ ERKEN"

Araştırma boyunca Avrupa’da bulunan 20 farklı ülkenin vatandaşları arasındaki D vitamini seviyeleri ile koronavirüs ölüm oranları karşılaştırıldı ve ikisi arasında güçlü bir ilişki olduğu bulundu.

Bununla birlikte araştırmacılar, korelasyonun nedensellik anlamına gelmediğinin altını çizerek D vitamini seviyelerini yükseltmenin koronavirüsün ölümcüllük oranını düşürdüğünü söylemek için henüz çok erken olduğunu belirtiyor. Bir başka deyişle sağlık çalışanları veya insanlar için vitamin takviyeleri önermek için henüz çok erken olduğu söyleniyor.

D VE C VİTAMİNİ TAKVİYELERİNE TALEP ARTTI

Öte yandan koronavirüs salgını sırasında C ve D vitamini takviyelerine talep bir hayli arttı. Bu artışa neyin neden olabileceğini araştıran analistler, insanların karantina günlerinde evlerinde kısıtlı güneş ışığı görebildiğini, bu yüzden de yeterli seviyede D vitamini alamadıklarını ve bu eksikliği takviyeler yoluyla karşıladıklarını düşünüyor.

Bu noktada İngiltere Ulusal Sağlık Servisi (NHS) de resmi internet sitesinden insanlara günde 10 mikrogram D vitamini almalarını öneriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN