DAEŞ'in ByLock'u deşifre oldu: Mücahitler gelse de alınlarından öpsem

DAEŞ'in ByLock'u deşifre oldu: Mücahitler gelse de alınlarından öpsem

DAEŞ mensubunun Türkiye’de yapacağı eylemin şekli kendisine gönderilen “Yalnız Kurdun El Kitabı” adlı kitabın kapak fotoğrafıyla verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerinin terör örgütü DAEŞ’e yönelik sürdürdüğü çalışmalarda, daha önceki operasyonlarda gözaltına alınan örgüt mensuplarının iletişim ve dijital malzemelerinin incelemesinden, örgüt üst düzey yöneticilerinin bir haberleşme programı üzerinden mensuplarıyla irtibat kurup eylem ve örgütsel faaliyetlere yönlendirdiği belirlendi. Takip altına alınan iletişim programından, örgütün Ağrı ve Hatay’da bulunan bir hücresinin aktif olduğunu belirleyen TEM uzmanları, program üzerinde devam ettirdiği izleme ve takipte, bir örgüt yöneticisinin yazışmalarından öğretmen olduğu anlaşılan bir başka örgüt mensubuyla iletişim halinde olduğunu tespit etti. 

Örgütün İstanbul yapılanması içerisinde bulunan örgüt temsilcisiyle yazışan öğretmenin Hatay Hassa’da bir ilköğretim okulunda müdür yardımcılığı yapan A.B. olduğu belirlendi. Operasyon kararı alan TEM ekipleri, 3 Ağustos günü İstanbul, Hatay ve Ağrı’da düzenlediği eş zamanlı operasyonlarla müdür yardımcısı öğretmen A.B. ile kendisiyle irtibat halinde olan örgüt yöneticisinin de arasında bulunduğu birisi çocuk, yedi örgüt şüphelisini gözaltına aldı.     

Örgütün İstanbul yapılanması içerisinde bulunan yöneticisiyle, haberleşme programı üzerinden sık sık yazıştığı belirlenen öğretmen A.B.’nin yazışma metinlerinde, öğretmenliği sevmediğini, belirtip “Mücahitler gelse de artık alınlarından öpsem diyorum. Bu mesleği zorla yapıyorum ve artık dayanamıyorum” şeklinde ifadeler kullandığı tespit edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’de sorgulanan öğretmenin, “Mücahitler gelse de artık alınlarından öpsem” ifadesiyle muhtemel bir eylem daveti olarak değerlendirdi. 

'TÜRKİYE'DE EYLEM YAP'

Öğretmen A.B. ile aynı hücreden olan ve aynı program üzerinden irtibat sağlandığı öğrenilen S.F. isimli şüpheli de aynı operasyonda İstanbul’da gözaltına alındı. Türkiye’de eyleme ikna edilen S.F.’nin yapacağı eylemin şekli ise kendisine gönderilen “Yalnız Kurdun El Kitabı” adlı kitabın kapak fotoğrafıyla verildi. Saldırı için araç temin etmeye çalışırken yakalandığı öğrenilen DAEŞ mensubu S.F.’nin saldırıyı nerede yapacağı ise araştırılıyor. 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN