Daha çok ağlayacaksınız

Daha çok ağlayacaksınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Parlamentosu’ndaki toplantıya boyunlarına PKK renklerini simgeleyen atkılarla katılanlara tepki gösterdi: “Daha çok ağlayacaksınız çok. O paçavraları boynunuza takmakla hiçbir yere gidemeyeceksiniz. Onlar, bizim kararımızı değiştirmeyecek.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Afrin’de YPG’yi temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nın sonuç alınıncaya dek süreceğini söyledi. Erdoğan, Avrupa Parlamentosu’nda boyunlarına PKK’nın renklerini simgeleyen takılarla giren Avrupalı parlamenterlere de sert çıktı: Daha çok ağlayacaksınız....

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan dün partisinin Bitlis ve Batman il kongrelerine katıldı, gündeminde Zeytin Dalı Harekatı vardı. Bitlis’teki konuşmasında kendinise sevgi gösterilerinde bulunan gençlere seslenen Erdoğan “İnşallah Afrin’e gitmek gerektiği anda beraber gideceğiz. Ne diyoruz yürüyeceksin millet arkandan yürüyecek” dedi. Birlik ve beraberlik çağrısı yapan Erdoğan şu ifadeleri kullandı: “Bitlis’ten yükselen bu ses inanın Türkiye için karınlarında 40 tilki dolaşan ellerinin altında ihanet çetesi oluşturanları paramparça ediyor. Tüm kumpasları başlarına yıkacağız. Ortak değerleriniz yoksa millet olamazsınız. Davanız büyük olunca karşınıza çıkan sorunlar da büyük oluyor.”

Erdoğan, PKK ile mücadele konusunda kat edilen yolu da şu ifadelerle anlattı: “Sizi o inlerinizde yok ederiz demiştik. O kurdukları mahkemeler şimdi nerede? O sahte mezarlar şimdi nerede? Korkaklar zafer anıtı dikemez. Öleceksek bir kere öleceğiz ama onlar her gün ölecekler.”

Geçen hafta Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen bir toplantıya PKK’yı simgeleyen takılarla katılan Avrupalı parlamenterleri de sert sözlerle eleştiren Erdoğan, şöyle devam etti: “Avrupa Parlamentosu’nda bazı kendini bilmezler, istikametini kaybetmiş olanlar paçavraları boynuna takarak, PKK’yı terör örgütü olarak tanıdıkları halde, terör örgütünün paçavralarıyla parlamento binasının içinde ağlıyorlardı. Daha çok ağlayacaksınız çok. Oradan o paçavraları boynunuza takmakla hiçbir yere gidemeyeceksiniz. Onlar, bizim kararımızı hiçbir zaman değiştirmeyecek. Avrupa teröre karşı gereğini yapmazsa Türkiye uyarılarını sürdürecek.”

Cumhurbaşkanı’nın hedefindeki isimlerden biri de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Bazı CHP’li isimlerin YPG-PYD’ye terör örgütü diyemediğine dikkat çeken Erdoğan, şunları söyledi: “Ana muhalefetin başındaki zata sesleniyorum. Ey Bay Kemal, şimdi kongre yapıyorsun. Söyle bakalım, bu PYD terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen terör örgütü olduğunu açıkla. PKK terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen açıkla. YPGterör örgütü müdür? Eğer yiğitsen açıkla. Ama açıklayamayacaksın. Çünkü sen onların Meclis’teki temsilcileriyle kol kola dolaşan birisisin.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eleştiri oklarından birini de ABD’ye doğrulttu. ABD’nin Suriye’de YPG’ye verdiği desteği ve örgütün bu destekle şımardığını anlatan Cumhurbaşkanı “Aslanların sahaya çıktığı yerde çakallara kuyruğunu kıstırıp kaçmak düşer. Daha düne kadar sırtlarını dayadıkları güce güvenerek bu millete meydan okuyan teröristlerin, inleri başlarına geçince nasıl sürüngene döndüklerini görüyorsunuz” ifadelerini kullandı. Bitlis’in ardından gittiği Batman’da da önce kendisini bekleyen vatandaşlara sonra da partililerine seslenen Erdoğan “Biz, ana muhalefet gibi sandıkta istediği sonucu alamayınca seçmeni suçlayan hatta millete hakaret eden bir parti değiliz. Biz, hiçbir zaman sıkıntıyı vatandaşlarımızda aramadık, onlarda görmedik. Sonuçlar ne olursa olsun önce kendimizi hesaba çektik. Eksiği, hatayı yanlışı kendimizde aradık” dedi. Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’na da değinen Erdoğan “Kimler var karşımızda, Batı var. Kimler var, bakıyorsunuz Amerika’nın teröristlere verdiği silahlarla beraber teröristler var. PYD, YPG ve PKK var. Bunlar terörist. Hani böyle kasıtlı olarak Kürt falan diyorlar ya hepsi yalan. Bunlar benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz, alakası yok. Bunlar sadece terörist” değerlendirmesini yaptı. 

ERDOĞAN’DAN  MACRON’A: İŞGAL DEĞİL TERÖR TEMİZLİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Afrin harekatı işgale dönüşmesin” diyerek Türkiye’nin tepkisini çeken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü.  Erdoğan,  Türkiye’nin herhangi bir ülkenin toprağında gözü olmadığına dikkati çekerek, Zeytin Dalı Harekatı’nın Afrin’i PYD-YPG, DEAŞ gibi terör unsurlarından arındırmayı hedeflediğini vurguladı. Harekat hakkında bilgi paylaşımında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD/YPG terör örgütünün Hatay ve Kilis illerine roket saldırıları düzenlediğini aktardı. İki lider, Suriye’deki siyasi süreç başta olmak üzere bölgesel meseleler ve ikili ilişkilere dair konularda yakın temasta olma hususunda mutabık kaldılar.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN