Daha güçlü bir yönetim ihtiyacı hasıl olmuştu

Daha güçlü bir yönetim ihtiyacı hasıl olmuştu

Olağanüstü genel kararının kulüp için alındığını belirten Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Mayıs 2018 önemli. Şampiyonluk yürüyüşü var. Daha güçlü bir yönetim ihtiyacı hasıl olmuştu. 3 aylık bir seçim mi faydalı yoksa yeni yönetime istediklerini yapma şansı tanımak mı? Huzur lazım. Kim seçilirse seçilsin etrafında bütünleşmek gerek” dedi.

Teknik direktör Igor Tudor ile yolların ayrıldığını duyurduğunu önceki günkü açıklamasında dile getirdiği basın toplantısını dün gerçekleştiren Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, önemli açıklamalara imza attı. Yönetimlerde sürekliliğin esas olduğunu belirten Özbek, “Mevcut yönetim, kulübün ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır. 20 Ocak'ta seçime gidiyoruz diye boşvermişlik söz konusu olamaz. Galatasaray'ın hizmetleri aksamayacak. Seçime kadar bu görev bizim sırtımızdadır. Daha iyi, daha kolay yönetilecek bir Galatasaray bırakmak istiyoruz. Eksikler, istifalar vardı. Dolayısıyla Mayıs 2018'e giderken yönetimin güçlenmesi gerekliliği hasıl olmuştu” dedi.

Ünal Aysal dönemindeki ikinci seçim konusunda, “Duygun ağabey (Yarsuvat) geçici süre için yönetime talip oldu. Alp Yalman ise 3 yıl için aday olduğunu söyledi. 3 aylık seçim mi faydalı, gelecek yönetime istediklerini yapması için zaman tanımak mı” yorumunu yapan Özbek, “Seçime herkes eşit şartlarda giriyor. Galatasaray'ı yönetmeye talip olan harkesin projeleri var. Seçilen kişinin daha iyi hizmet sunması için 3 yıllık süre daha iyi. Mayıs 2018 Galatasaray için çok önemli. Şampiyonluk yürüyüşü var. Gelecek yönetime destek olunması gerek. Galatasaray Sportif A.Ş.'nin yükümlülükleri var. Bunların da yerine getirilmesi lazım. Bu dönemde kulüpte huzur olmalı. Başkanları yıpratmaktan çekinmek lazım” şeklinde konuştu.

Halka açık şirketlerde 5 yıl üst üste zarar edildiği taktirde bazı haklardan mahrum kalındığını vurgulayan başkan Özbek, şöyle devam etti: “Herkes bunu bilerek aday olsun. Kim seçilirse seçilsin, o başkanın arkasında tek vücut olmak zorundayız. Galatasaray ara transferde açıklarını kapatacaktır. Taraftarımız, camiamız, üyelerimiz rahat olsun. Bu kulüpte bir gün bile önemli. Galatasaray'ı iyi anlamak, tanımak lazım. Seçimler her zaman bayram havasında yapılır. Yeni yönetim için şu ana kadar kimse ile görüşmedim. Burada önemli olan Galatasaray'a hizmet etme arzusu. 'Liseli' tartışmasını reddediyorum. Herkese kapım açık. Fatih Terim çok sevdiğim, Galatasaray'a müthiş hizmetler vermiş bir Galatasaraylı. 1-2 aydan beri onun etrafında devamlı bir tartışma dönüyor. Bunun Fatih'e zarar verdiğini düşünüyorum. Son güne kadar Tudor'a sonsuz destek verdim. Fakat kendisi öyle bir lince uğradı ki; o kadar baskı gördü ki işini iyi yapamamaya başladı."

IGOR TUDOR FUTBOLCULARLA VEDALAŞTI

  Galatasaray, Göztepe maçının hazırlıklarını antrenör Emrah Bayraktar yönetiminde gerçekleştirdi. Dün akşam gerçekleşen idman öncesi Florya’ya gelen Hırvat çalıştırıcı Igor Tudor, Sarı-Kırmızılı futbolcularla vedalaştı. Tudor’un futbolculara, “Göztepe maçında bol şans diliyorum. Bu sezon da şampiyon olacağınıza inanıyorum” dediği öğrenildi. Öte yandan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de Florya Tesisleri’ne gelerek takıma moral verdi. İdman öncesi kamp binasında futbolcularla bir araya gelen Özbek’, “Siz yolunuza devam edeceksiniz ve Mayıs ayında şampiyonluğu göğüsleyeceksiniz” konuşmasını yaptı. Florya ziyaretinin ardından konuşan Özbek Tudor’a veda ettiğini belirtirken, Göztepe maçında takımın başında Emrah Bayraktar’ın olacağını söyledi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN