Damat kadar başınıza taş düşsün

Damat kadar başınıza taş düşsün

Cumhurbaşkanı, muhalefetin eleştirileri karşısında “Damat diye başarıları görülmedi” sözleriyle savunduğu eski Hazine Bakanı Albayrak’a yine sahip çıktı. “Damat kadar başınıza taş düşsün” tepkisini gösterip ekledi: Berat Bey’in attığı adımları CHP’nin geçmişinde görmek mümkün değil. Tutturmuşlar ‘Şu kadar para nerede’... O paranın hepsi milletin hazinesinde ve MB’de. Kaybolan bir şey yok.

Son haftalarda özellikle CHP zihniyeti mensupları yoğun tweet yarışına girdi. Yatıyorlar, kalkıyorlar damat da damat. Enerji Bakanlığı yıllarından itibaren Berat Bey’in attığı adımlar CHP’nin geçmişinde yok.  

(MB rezervleri) O paranın hepsi bu milletin hazinesinde ve Merkez Bankası’nda. Kalkıp ‘Merkez’in parası nereye gitti?’ diye sorma. Tarihinize bakın. Sizin dönemlerinizde IMF’ye olan borçlanmayla rezervler nasıl buharlaştı onun hesabını verin. 

ÇOK NANKÖRSÜNÜZ BE... O ADIMLAR BERAT BEY’LE ATILDI 

Üç tane sondaj, iki tane de sismik araştırma gemisi aldık. İşte ‘Damat’ diye dalga geçtiğiniz Berat Bey’in bakanlığında bu adımlar atıldı. Çok nankörsünüz be... Yahu bunları hiç duymadınız mı, görmediniz mi

Üç sondaj gemisini 450 milyon dolara mal ettik. Sıfırdan inşaya kalksak 2 milyar dolar ödeyecektik. Anladın mı Bay Kemal? Bunun adı finans yönetimi. Bu kazanımları sağlayan Berat Albayrak ve Fatih Dönmez’e teşekkür ediyorum. 

karar-manset-11-mart.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden Merkez Bankası rezervlerine değinerek “Para milletin kasasında” dedi. Erdoğan, başbakanlık döneminden bahsederek döviz rezervlerinin 135 milyar dolara çıktığını söyleyerek, rezervlerin yeninden toparlandığını iletti. CHP Sözcüsü Öztrak ise “Merkez Bankası’nın tablosu ortada. Rezervler -42.5 milyar dolar” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Merkez Bankası rezervlerine yeniden değinen Erdoğan, muhalefete yeniden tepki gösterdi. Son haftalarda bir şeyin dikkatini çektiğini anlatan Erdoğan “CHP zihniyeti mensupları, yoğun tweet yarışındalar” dedi.

Erdoğan “Tutturmuşlar ‘Şu kadar para nerede?’ O kadar para, hepsi, bu milletin Hazinesinde ve Merkez Bankasında. Kaybolan bir şey yok. Eğer kayıp varsa, bunlar sizdedir, sizde. Sizin o kayıp yıllar diye düşündüğümüz zamanlar var ya, orada” değerlendirmelerinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarı devraldıklarında Türkiye’nin IMF’ye 23.5 milyar dolar borcu olduğunu, iktidarı CHP zihniyetinden devraldıklarını söyledi.

Erdoğan “Merkez Bankasının rezervi neydi? 27.5 milyar dolardı. Kimden devraldık? Yine sizden devraldık. Sizin şu anda sözcünüz, Hazine’de aynen çantacı olarak dolaşırdı. Ne yazık ki hiçbir zaman bu ülkenin ne Hazinesini ne Merkez Bankasını güçlendirmediler. Ama bizimle Merkez Bankası da güç buldu, Başbakanlığım döneminde 135 milyar dolara kadar döviz rezervimiz çıktı bizim. Açsınlar baksınlar, ama işlerine gelmez. Şu anda da hamdolsun yine döviz rezervimiz kendini toparlamaya başladı” şeklinde konuştu.

Erdoğan, Türkiye’nin önceki dönemlerde ne sismik ne de sondaj gemisi bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Mevcut Enerji Bakanımız, Berat Bey’in yardımcısıydı. Berat Bey’in görevde olduğu dönemde 3 tane sondaj, 2 tane de sismik araştırma gemisi aldık. Şimdi bir tane daha sondaj gemisini, Fatih Bey’in döneminde alıyoruz.” 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Erdoğan’ın Merkez Bankası rezervlerinin erimesine ilişkin sözlerine de CHP’nin bu konuda sorduğu 5 soruyu hatırlatarak yanıt verdi. Öztrak şunları söyledi: “Sayın Erdoğan bu soruları biz millet adına soruyoruz. Buharlaşan rezerv sizin şahsi döviziniz değil. Bu döviz rezervlerinde tüyü bitmemiş yetimin hakkı var.

Bugün Miraç Kandili. Böyle bir günde ekşi yemeyenin karnı ağrımaz. Millete çıkar hesabını verir. Ama onun yerine, lafı evirip, çeviriyor; Bir de üstüne hakaret ediyorsunuz.” Öztrak sözlerinin burasında Merkez Bankası’nın tablolarına dayanaraktan rezervlerinin eksi 42.5 milyar dolar olduğunu söyledi. 

‘DAMAT KADAR BAŞINIZA TAŞ DÜŞSÜN’ 

Muhalefete sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan “Yatıyorlar, kalkıyorlar, ‘Damat da damat.’ Damat kadar taş düşsün başınıza. Şurada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptığı yıllardan itibaren, Sayın Berat Bey’in o dönemlerde attığı adımları, acaba CHP zihniyetinin geçmişinde görmek mümkün mü? Var mı böyle bir şey? Yok” dedi.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak hakkında söz konusu tweetleri paylaşanlara seslenen Erdoğan, “İşte ‘Damat’ diye dalga geçtiğiniz Berat Bey’in Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında bu adımlar atıldı. Sadece bu mu? Hayır. Yine o dönemde, bu gemilerle bizler LNG’yi ülkemize çekmek ve burada onları doğal gaza çevirme sürecini başlattık.

Aynı şekilde Tuz Gölü’nün altını, doğal gazla depolama sürecine girdik. Bu adımlar o dönemde atıldı. Çok nankörsünüz be. Yahu bunları hiç duymadınız mı, görmediniz mi? İnanın, bunların kulağı vardır duymaz, gözü vardır görmez, kalpleri bunların mühürlenmiştir. Deseler de demeseler de biz yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

128 MİLYAR DOLAR YOK AÇIK 42,5 MİLYAR 

Faik Öztrak sözlerine şöyle devam etti: “Daha önce 128 milyar doları pandemi için kullandık dediniz. Şimdi fikir değiştirdiniz. ‘Para, Merkez Bankası ve Hazine Kasasında’ diyorsunuz. Yetmiyor bir de rezervler toparlanıyor diyorsunuz. Rakamlar bana ait değil.

Merkez Bankası’nın Uluslararası Rezerv ve Döviz Likiditesi rakamları. 26 Şubat itibariyle, kasadaki döviz açığı 42.5 milyar dolar. Kedi buradaysa, ciğer nerede? Ciğer buradaysa, kedi nerede? Merkez Bankası kasası 2020 mart ayından sonra sürekli açık veriyor. Hesabını sormayacak mıyız? Elbette soracağız. Bunun her kuruşunun hesabını sorarız.” 

‘SORARSANIZ PARA YERİNDE’ 

Ekonomist Uğur Gürses rezerv durumunu şöyle izah etti: “Aile reisinin banka hesabında 150 bin dolar dolar var. Bankaya kredi borcu ise 100 bin dolar. Aile üyeleri şüpheleniyor ‘parayı yedi mi?’ diye. Araştırınca bankadaki para 150 bin dolar, bankaya kredi borcu faiz hariç 200 bin dolar çıkıyor. Rezerv durumu da böyle; sorarsanız para yerinde.”  

Karar TV ekranlarında soruları yanıtlayan Gürses “Swap rakamları Ocak ayından beri açıklanıyor. Ocak öncesi açıklanmıyor. Hala orası şeffaf değil. Naci Ağbal şöyle düşünüyor; ‘Geçmişte ne yaptılarsa da yaptılar ben karışmam’ diyor. ‘Ben kendi dönemime bakarım’ diyor” diye konuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN