Danimarka'dan mülteci karşıtı açıklama: Hedefimiz sıfıra indirmek

Danimarka'dan mülteci karşıtı açıklama: Hedefimiz sıfıra indirmek

Dünyada refah düzeyinin en fazla olduğu ülkelerden olan Danimarka'da Başbakan Mette Frederiksen amacının ülkede hiçbir mülteciye sığınma hakkı vermemek olduğunu söyledi.

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen hedeflerinin 'sıfır sığınmacı' olduğunu açıkladı.

Avrupa'da yüksek refah düzeyine rağmen mültecilere karşı en sert tutumu sergileyen ülkelerin başında gösterilen Danimarka, sığınma başvurularını sıfıra indirmek istediğini duyurdu. Başbakan Mette Frederiksen, amacının Danimarka'nın hiçbir mülteciye sığınma hakkı vermemesi olduğunu söyledi.

İltica ve göç konusunda katı bir politika izleyen Frederiksen, "Ülkemize çok fazla mülteci gelmemesine özen göstermeliyiz, aksi takdirde sosyal uyumumuz olamazdı. Zaten tehdit altında" dedi.

"ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Euronews'in haberine göre; seçim kampanyası sırasında verdiği sözleri hatırlatan Danimarka Başbakanı, "Hedefimiz bu. Sıfır sığınmacıya söz veremeyiz, ancak seçimden önce yaptığımız gibi, yeni bir sığınma sistemi istediğimize ve bunu uygulamak için elimizden geleni yapacağımıza dair bir vizyon oluşturabiliriz" diye konuştu.

Göçmenlik ve Entegrasyon Bakanlığı rakamlarına göre, ülkede 2020'de toplam 1547 sığınmacı kaydı yapıldı. Bu, kayıtların tutulmaya başladığı 1998'den bu yana not edilen en düşük rakam oldu.

Bakanlık yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgını ve Danimarka’nın katı kural ve politikalarının bunda etkili olduğunu duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN