Danışmanları darbe ile tehdit etmiş

Danışmanları darbe ile tehdit etmiş

15 Temmuz’un çatı davasının duruşmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın’ın sözleri damga vurdu. Aydın Başyaver Albay Yazıcı’nın Cumhurbaşkanlığı danışmanlarını sürekli darbe ile tehdit ettiğini söyledi.

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında, Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, darbeci ‘Yurtta Sulh Konseyi’ üyelerinin de arasında bulunduğu 221 kişinin yargılandığı davanın ikinci günü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski başyaveri Albay Ali Yazıcı ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın emir subayı Levent Türkan’ın savunmasıyla devam etti. Yazıcı, bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yaverlik görevine seçildiğini savundu. Sanık Ali Yazıcı şöyle devam etrti: “Daha sonra öğrendiğim kadarıyla Cumhurbaşkanı hakkımda 3-4 ay araştırma yapmış, AK Parti teşkilatına, muhtara, MİT’e ve emniyete araştırtmış. İlk defa Cumhurbaşkanımızdan ayrılıyorum ve Sayın Cumhurbaşkanı’na suikastle suçlanıyorum. Her zaman bu imkan varken yapmıyorum da yanından ayrıldığım ilk anda sözde suikast yapmakla suçlanıyorum, bu akla uygun gelmiyor” diye konuştu. Sanık Yazıcı Mahkeme Başkanı Dik’in, “Bu darbeyi kimin yaptığını düşünüyorsun?” sorusuna ise “Darbeyi kimin yaptığını 10 aydır düşünüyorum, ben de işin içinden çıkamadım. Bildiğim, ‘Şu FETÖ’cüdür, terör örgütü üyesidir’ diyeceğim bir komutan da yok” dedi.

Duruşma savcısı Aytekin Cenikli de Yazıcı’ya, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir yurt dışı gezisinde, uçakta gazeteci Kadir Çöpdemir’e, sohbet sırasında ‘Bu düzen böyle devam etmez, yakında darbe yapacağız’ dediniz mi?” diye sordu. Yazıcı, hiçbir şekilde o ifadeyi kullanmadığını, bazı danışmanlar tarafından ‘darbe’ ifadesinin aylar öncesinden konuşulmaya başlandığını iddia etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın da Yazıcı’nın sürekli olarak danışmanları yarı şaka yarı ciddi olarak darbeyle tehdit etiğini anattı.

15 TEMMUZ’DAN ÖNCE 500 KİŞİLİK BYLOCK LİSTESİ GELDİ

Duruşmada savunma yapan eski General/Amiral Şube Müdürü olan Kurmay Albay Cemil Turhan, TSK’daki FETÖ yapılanmasına ilişkin yapılan listelerle alakalı dikkat çekici bilgiler verdi. Turhan, TSK’daki FETÖ yapılanmasına ilişkin listelerin gelip gelinmediğinin sorulması üzerine, “Bank Asya’da hesabı olanlarla ilgili bilgiler geliyordu. 15 Temmuz’dan önce ByLock diye değil ama özel iletişim ağı kullanan subaylar diye bir liste geldi. Listede 400-500 kişi vardı diye hatırlıyorum. Bu listenin içinde 2 ya da 3 tane general vardı” cevabını verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN