Danıştay'dan kritik 'meslek hastalığı' kararı

Danıştay'dan kritik 'meslek hastalığı' kararı

Danıştay, SGK'nın koronavirüsü meslek hastalığı saymayan genelgesinin yürütmesinin durdurulması için yapılan başvuruyu reddetti.

Yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) en çok etkilenen meslek gruplarının başında sağlık çalışanları geliyor. Kovid-19'un meslek hastalığı sayılması için; sendikalar, meslek odaları ve muhalefet partileri defalarca girişimde bulundu. Sosyal Sigortalar Kurumu'nun (SGK) Kovid-19'un meslek hastalığı sayılamayacağına yönelik genelgesi üzerine, Bağımsız Maden İşçileri Sendikası konuyu yargıya taşıdı.

Sendika, SGK'nın sağlık çalışanlarıyla ilgili genelgesinin yürütmesinin durdurulması ve genelgenini iptali istemiyle Danıştay'a başvurdu. Başvuru dilekçesinde; pandemi koşullarında çalışan kişilerin salgına yakalanmaları durumunda iş kazası kapsamına alınmamaların hiçbir izahının olmadığı savunuldu. Mevzuata aykırı olduğu ifade edilen genelgenin iptal edilmesi gerektiği kaydedildi.

SGK: SALGINDAN TÜM KESİMLER ETKİLENİYOR

HaberTürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, SGK’dan davanın görüldüğü Danıştay 10. Dairesi’ne gönderdiği savunmada, Kovid-19’un tüm dünyanın maruz kaldığı bir risk olması nedeniyle meslek hastalığı ya da iş kazası sayılmasının mümkün olmadığı belirtildi. Salgına karşı sadece işverenlerin değil, toplumun tamamı tarafından önlem alınması gerektiği vurgulanan savunmada, davanın reddine karar verilmesi talep edildi.

YÜRÜTME DURDURULMADI, DAVA SÜRÜYOR

Tarafların görüşünü alan Danıştay 10. Dairesi, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Kovid-19'u meslek hastalığı saymayan genelgesinin yürütmesinin durdurulması talebini reddetti. Danıştay 10. Dairesi, sendikanın iptal istemini ise daha sonra karara bağlayacak.

120 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI ENFEKTE OLDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, 120 binden fazla sağlık çalışanının koronavirüs salgını nedeniyle enfekte olduğunu ve yaklaşık 216'sının hayatının kaybederek görev şehidi olduğunu söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN