Darbe izleri ‘HTS’de’ gizli

Darbe izleri ‘HTS’de’ gizli

15 Temmuz’un erkene çekilme çabası Edirne’deki cuntacıların telefon trafiğine yansıdı. HTS kayıtları incelenen tutuklu Tuğgeneral Arı’nın 2 saat içinde 4 kez ‘Yurtta Sulh Konseyi’ üyeleriyle konuştuğu belirlendi.

Darbe girişimine ilişkin, eski 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Hidayet Arı’nın da aralarında bulunduğu 8’i tutuklu 22 asker hakkında Edirne Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 15 Temmuz’da Edirne’de konuşlu 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı karargahı ve bağlı birliklerde yaşananlar delilleriyle ortaya konuldu. Dosyada tutuklu Tuğgeneral Arı’nın cep telefonu görüşme kayıtları (HTS) incelendiğinde Arı’nın ilk olarak saat 19.33’te ‘kalkışmanın organizatörlerinden’ olduğu değerlendirilen eski İstanbul 2. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Özkan Aydoğdu ile görüşmesi sonrası 20.43’te karargah binasına geldiği, daha sonra da yine darbe girişiminin aktif isimlerinden firari eski albay Uzay Şahin (saat 20.49) ve ‘Yurtta Sulh’ whatsapp grubunun kurucusu eski binbaşı Mehmet Murat Çelebioğlu (saat 20.54) ile görüşmeler yaptığı tespitine yer verildi.

Aramalarla Arı’ya “kalkışmanın planlanandan öne çekileceği” bilgisinin verildiği kanısı not düşüldü. İddianamede dikkat çeken bir ayrıntı ise jandarma komutanıyla ilgili oldu. Edirne Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan’ın darbe yanlılarını vazgeçirmek amacıyla karargaha gittiği belirlendi. Saat 23.19’da Jandarma Alay Komutanlığı’na gelen Ersan’ın, kalkışmanın ‘korsan’ olduğunu belirterek, Tuğgeneral Arı’ya darbe yanlısı kişilerden gelecek emirlere itibar edilmemesi gerektiği şeklindeki sözleri iddianameye yansıdı.

     

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN