Darbeci askerlerin iltica taleplerinde karar verildi! | Son dakika haberleri

Darbeci askerlerin iltica taleplerinde karar verildi! | Son dakika haberleri

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan 8 askerden 7'sinin iltica talebi reddedildi.

Yunanistan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kaçan askerlerden dördünün daha iltica talebine olumsuz yanıt verdi.

4 DARBECİNİN DAHA BAŞVURUSUNA RET

Reuters'ın haberine göre; 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan sekiz Türk askerden dördünün daha yaptığı iltica başvurusuna Atina'dan olumsuz yanıt geldi. Yunanistan daha önce de üç askerin sığınma talebini reddetmişti.

SEKİZİNCİ ASKER HAKKINDA KARAR YOK

Başvurusu reddedilen askerlerden biri, bu kararı temyize götürürken; sığınma taleplerini ele alan kurul sekizinci askerin başvurusu hakkında henüz karar vermedi.

Sekiz asker, darbe girişiminin başarısız olmasının ardından askeri helikopterle Yunanistan'ın Dedeağaç kentine kaçmıştı.

16-10/11/darbeci_askerler_yunanistana_sigindi_1468665886_6961

Yunan yetkililer daha önce yaptıkları açıklamalarda, askerlerin darbe girişimi ile bağlantıları olmadığına dair yeterli kanıt sunmayı başaramadıklarını belirtmişti.

TÜRKİYE'NİN İADE TALEBİNE HENÜZ YANIT YOK

Türkiye'nin, cezaevinde tutulan askerlerin iadesi için yaptığı başvuruya ise Yunanistan'dan henüz yanıt gelmedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN