Darbeciden ‘delilleri silin’ talimatı

Darbeciden ‘delilleri silin’ talimatı

Ankara Beypazarı Jandarma Komutanlığı’nda görevli askerler darbe kapsamında yargılanmaya başlandı. Duruşmada cuntacıların askerlere kalkışma başarısız olunca delil olan ‘sıkı yönetim mesajlarını’ silme emri verdiği ortaya çıktı.

Beypazarı İlçe Jandarma Komutanlığında görevli biri er 6 kişinin, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin eylemleri nedeniyle yargılanmasına başlandı. Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Turkut Gül, tutuksuz sanıklar Mustafa Yılmaztürk, Yasin Toksoy ve Ali Bağator ve bazı sanık avukatları katıldı.

Darbe girişimi sırasında üsteğmen rütbesiyle Beypazarı İlçe Jandarma Komutanlığı yapan tutuklu sanık Alişan Zor ile tutuklu bulunduğu cezaevinden telekonferans sistemiyle bağlantı kuruldu. Zor, savunmasında, 15 Temmuz akşamı eşinin ailesini ziyaret için Bolu’dayken, saat 22.00-22.30 sıralarında televizyondan kalkışmayı gördüğünü, 23.00 sıralarında da Beypazarı’na doğru özel otomobiliyle hareket ettiğini anlattı. Birliğe döndüğünde personeline darbecilerin mesaj emrini yerine getirmemeleri ve vatandaşla karşı karşıya gelmemeleri konusunda emir verdiğini bildiren Zor, iddianamede “darbecilerce Beypazarı’na gönderildiği, oradan da alt birim olan Kırbaşı karakoluna iletildiği” belirtilen mesajlardaki emirlerin yerine getirilmemesi, mesajların geri çekilmesi ve buna ilişkin tutanak tutulmasını istediğini ve tutanağı da imzaladığını anlattı.      

Sanık Mustafa Yılmaztürk de 15 Temmuz’da izinde olduğunu, 17 Temmuz’da birliğine döndüğünü anlattı. Yılmaztürk, “Kırbaşı’na gönderilen sıkıyönetim direktiflerinin silinmesi talimatı verdiğine” ilişkin ise “Bu mesajların resmi mesaj olmaması sebebiyle silinmesi talimatı verdim. Ama bu mesajlar zaten savcılıkta vardı. Ben aramadan önce Turkut uzman çavuş da Kırbaşı’nı arayarak, aynı mesajların silinmesini talep etmişti” dedi.

ESKİ JANDARMA KOMUTANINA FETÖ GÖZALTISI

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, 2013 ile 2016 yıllarında Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı görevinde bulunan emekli Albay Doğan ile eski 6 polis memuru ve 6 özel güvenlik görevlisi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin Kahramanmaraş’ta eş zamanlı düzenlediği operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandığı iddia edilen zanlılar, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.      

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN