Darbeciler kavşağı ateş altına aldı, görüntüler 4 yıl sonra ortaya çıktı

Darbeciler kavşağı ateş altına aldı, görüntüler 4 yıl sonra ortaya çıktı

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı karargah binasının tepe kamerasıyla kaydedilen 15 Temmuz gecesine ait iki görüntü, darbecilerin kanlı yüzünü bir kez daha ortaya koydu. İlk görüntüde darbecilerin kontrolündeki helikopter, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Spor Okulu Komutanlığı arasındaki kavşağı ateş altına alıyor. Diğer görüntüde ise Ankara semalarında alçak uçuş yapan bir savaş uçağı, flare (alev topu/özışık) atarak yönünü değiştiriyor.

Darbecilerin kanlı girişiminin görüntüleri, Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargah binasındaki harekete duyarlı tepe kamerası tarafından kaydedildi.

İlk görüntüde, Kara Havacılık Komutanlığı'ndan havalanan helikopterin, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nın da bulunduğu bölgede uçtuğu görülüyor.

TRAFİKTE DEHŞETİ YAŞADI

Bir süre sonra helikopter, KKK ile Spor Okulu Komutanlığı arasındaki kavşağı ateş altına alıyor.

Ateş açıldıktan sonra trafikte seyir halindeki vatandaşların panik hali, bu kez KKK nizamiye güvenlik kameralarına yansıyor.

Bu sırada tepe lambaları açık şekilde Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'nden İsmet İnönü Bulvarı'na giden bir ambulans, ateşten korunmak için ters yöne girerek olay yerinden uzaklaşıyor.

FLARE ATMA ANI KAMERADA

İkinci görüntüde ise darbe girişiminin yönetildiği Akıncı Üssü'nden havalandığı düşünülen bir savaş uçağı KKK karargahı üzerinden geçtiği esnada, güvenlik kamerasının kadrajına giriyor.

Kısa bir süre sonra uçak, flare (alev topu/özışık) atarak yönünü değiştiriyor.

Flare sistemi, savaş uçaklarını ısı güdümlü roketli saldırılardan korumak için kullanılan karşı tedbir olarak biliniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN