Darbecilerin parmak izi Akıncı Üssü'nde çıktı

Darbecilerin parmak izi Akıncı Üssü'nde çıktı

15 Temmuz’da FETÖ’cü cuntanın karargah olarak kullandığı Akıncı Üssü’nde bulunan 585 parmak izinin darbecilere ait olduğu tespit edildi. Parmak izlerinin bulunduğu 146 doküman arasında darbecilerin bombalarına hedef olan Polis Özel Harekat Dairesi ve Ankara Emniyeti de bulunuyor.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde üs olarak kullandığı Akıncı 4. Ana jet Üssü Komutanlığında, yapılan aramada birçok materyale el konuldu. Kazan Başsavcılığı da Emniyet Kriminal Daire Başkanlığından, bu materyaller arasında yer alan uydu çıktıları ve evrakların üzerinde parmak izi taraması yapılmasını istedi. Yapılan taramada 146 doküman arasında darbe girişimi sırasında hedef alınan ‘Gölbaşı Polis Özel Harekat’, ‘Ankara Emniyet İstihbarat’, ‘Çevik Kuvvet’, ‘TİB İncek’, ‘Genelkurmay’’ ve ‘Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü’ yazan uydu görüntüsünün yer aldığı çıktılar bulundu. Dokümanlar arasında el yazısıyla ‘Herkes teslim aldığı teçhizat’ adlı yazılı evrak, üzerinde ‘Akıncı’ yazılı zarf ile ‘Atama Listesi’, ‘Sıkıyönetim Mahkemeleri Görevlendirme Listesi’, ‘Sıkıyönetim Bölge Komutanları’ listesi de yer aldı. Belgeler üzerindeki 585 parmak izi belirlendi. Bunlardan 208’i veri tabanında aktarılarak tarandı. Üzerinde ‘Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü’ yazan uydu görüntüsünün üzerinde de 3 parmak izi bulundu. Yapılan karşılaştırmalar sonucunda bazı darbeciler tespit edildi. Bunlar arsında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast girişimini yöneten Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, Tuğgeneral Mehmet Partigöç’ün de bulunduğu bir çok subay ve astsuba da var. Rapor üzerine harekete geçen Ankara Başsavcılığı, darbe şüphelilerini ifadeye çağırarak, parmak izlerini sordu. Şüphelilerden Yüzbaşı Ali Pehlivan “Uydu görüntülerini çıkararak Gökhan Şahin Sönmezateş’e verdik’’ dedi.

ŞİFRELİ ‘MAZİ’DEN ÖRGÜTÜN TSK AYAĞI ÇIKTI

  Bursa’da TEM ekiplerince yürütülen, FETÖ’nün insan kaynakları departmanı gibi kullanıldığı öne sürülen Bursa İş, Kariyer, Eğitim Merkezi Derneği soruşturmasında aranan ‘Semih’ kod adlı Necati Uysal’ın kişisel veri havuzundaki ‘mazi’ adlı şifreli dosyada, görevi başındaki teğmen, üsteğmen ve astsubaylardan oluşan 46 kişinin isim listesi ele geçirildi.

Bursa merkezli 27 ilde gözaltına alınan bu askerlerin, orduya örgütün ‘kripto’ elemanı olarak yerleştirildiği, 15 Temmuz darbe girişiminde, öncesi ya da sonrasında deşifre olmamak ve  ordu içindeki faaliyetlerini gizlilik içerisinde sürdürmek için örgüt ile bağlantı kurmamaya olağanüstü özen gösterdikleri belirlendi. Operasyonda gözaltına alınan bazı askerler FETÖ’nün yönlendirmesiyle orduya yerleştirildiklerini itiraf etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN