Davutoğlu, 18:00'de istifasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu

Davutoğlu, 18:00'de istifasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu

Ahmet Davutoğlu bugün saat 18:00'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifasını sundu. İstifanın ardından Erdoğan, Yıldırım’ı saat 19:00'da kabul ederek, hükümeti kurmakla görevlendirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın saat 18.00’de gerçekleştireceği kabulde, Davutoğlu istifasını sundu. İstifası kabul edilen Davutoğlu ve kabinesi, yeni hükümet kurulana kadar göreve devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, müteakip saatlerde de AK Parti’nin yeni Genel Başkanı Binali Yıldırım’ı kabul ederek, kendisini 65. hükümeti kurmakla görevlendirecek.

16-05/22/1-1463932115

 

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

Cumhurbaşkanımız, Başbakan Davutoğlu tarafından sunulan Bakanlar Kurulu'nun istifasını kabul etmiştir.

Davutoğlu'nun bugüne kadar geçen hizmetleri için teşekkürlerini sunan Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu'nun yeni Hükümet kurulana kadar devam etmesini istemiştir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN