Davutoğlu: Gara operasyonu devletin itibarını sarstı

Davutoğlu: Gara operasyonu devletin itibarını sarstı

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Gara operasyonunun devletin itibarını sarstığını ifade ederek, iktidarın başarısızlığı muhalefete yıkıp, siyaseti dizayn etmeye çalıştığını söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İktidarın başarısızlığı muhalefete yıkıp siyaseti dizayn etmeye çalıştığını ifade ederek, “Gideceksiniz İstanbul'da seçim kazanmak için mektuplar getireceksiniz, Öcalan'ı televizyona çıkartacaksınız, sonra bizi halk nezdinde zor duruma düşürmek için kendi senaryonuzda figüran yapmaya kalkacaksınız. Tutmaz bu, halk da bunu bilir” dedi.  

Türkiye’nin içinde bulunduğu iklimde anketleri güvenilir bulmadığını söyleyen Davutoğlu,  “Anketlerin doğru olması için muhatabınızın özgürce fikir beyan edebileceği rahatlıkta olması lazım. Anketler pandemi şartlarında telefonla yapılıyor. Burada insanı en emniyete alacak cevap iktidara oy vereceğim demektir” ifadelerini kullandı.  

İbrahim Kahveci ve Bora Erdin ile Paradoks Özel programına konuk olan Davutoğlu, Gara operasyonunun devletin itibarını sarstığını belirterek, şunları söyledi: 

Sayın Bahçeli devletin itibarını düşünüyorsa, Trump "Aptal olma" diye mektup gönderdiğinde "Benim desteklediğim Cumhurbaşkanı böyle bir mektuba sessiz kalamaz" diyebilmeliydi. Devletin itibarı sözle korunmaz, ciddiyetle, vakarla korunur. 

Devletin itibarını düşünenler Öcalan'ı televizyonuna çıkartmaz. 

 

 

"BAŞARISIZLIĞI MUHALEFETE YIKMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Başarısızlığı muhalefete yıkıp siyaseti dizayn ediyorlar. 

Gideceksiniz İstanbul'da seçim kazanmak için mektuplar getireceksiniz, Öcalan'ı televizyona çıkartacaksınız, sonra bizi halk nezdinde zor duruma düşürmek için kendi senaryonuzda figüran yapmaya kalkacaksınız. Tutmaz bu, halk da bunu bilir. 

Siyaseti zenginleşme aracı olmaktan çıkartmamız gerek. 

İktidara geldiğimizde yolsuzlukları ortadan kaldıracağız. 

İktidara geldiğimizde kamu kaynaklarının yanlış kullanılmasını engelleyeceğiz. Neyin nereye harcandığını herkes bilecek. 

Kamu yöneticisinin görevi kamu kaynaklarını şahsi malı gibi görerek istediği gibi kullanmak değildir. Kullanamazsınız. 

"İKTİDAR OLURSAK BEŞTEPE'Yİ KULLANMAM"

Evden genel merkeze giderken her gün gözüme çarpıyor, muazzam bir bina Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı. Beştepe'nin odaları boş, hiç iş yapmayan başdanışmanlar tarafından işgal ediliyor, sen başka bir binayı kendi ikbalin için kullanıyorsun. 

Allah nasib eder, millet teveccüh eder iktidar olursak ben Beştepe'yi kullanmam. Bütünüyle Bakanlıkların hepsini Beştepe'ye alır ve Eskişehir-Konya yolu üzerinde kira ödeyen bütün bakanlık binalarını boşaltırım. 

Özel sektörden kamu binası kiralamasına son vereceğiz. Makam arabaları da dahil olmak üzere hepsinden tasarruf edilecek. Bu kadar uçağa da gerek yok. 

Rüşvetin bütün yollarını kapatacağız. 

"İHALE REJİMİ BAŞTAN AŞAĞI DEĞİŞECEK"

İhale rejimini baştan aşağı değiştireceğiz. İhale rejiminde davetiye usulünü kaldıracağız. Şeffaf olarak, canlı olarak internetten yayımlanacak, tarafsız gözlemciler olacak ve hiçbir müzakere yapılmayacak. 

Gelecek nesillerin üzerinden kamu özel işbirliği projelerinin yükünü kaldıracağız. 

İmarlar üzerinden siyasete rant sağlanıyor. 

Yolsuzluğun tek ilacı şeffaflıktır. 

Kamu parasıyla yapılan yola, sokağa, okula, üniversiteye, baraja yaşayan siyasetçinin adı verilmez. Ben buna itibar yolsuzluğu diyorum. Bir tek binaya, sokağa adımı koymadım ve kimseye de koydurtmadım. 

Yolsuzlukla mücadele devrimci adımlarla olur. 

"ŞİDDETİN NEDEN TABANIN BİZE MEYİLLİ OLMASI"

AK Parti ve MHP'nin üzerimizde bu kadar baskı kurmaya çalışması, genel başkan yardımcımızın sokak ortasında silahlı saldırıya uğraması, her il ve ilçe başkanımızın yakınları üzerinden tehdit edilmeye çalışılması, seçmen tabanının bize olan meylini görmelerinden 

Ben bu iklimde anketleri güvenilir bulmam. Anketlerin doğru olması için muhatabınızın özgürce fikir beyan edebileceği rahatlıkta olması lazım. Anketler pandemi şartlarında telefonla yapılıyor. Burada insanı en emniyete alacak cevap iktidara oy vereceğim demektir. 

"ÖZGÜRLÜKÇÜ OLAN HER KESİMLE BERABER OLURUZ"

Özgürlükçü olan her kesimle beraber oluruz. Gelecek Partisi'ni kurarken herkese dedim ki, mahallelerimizden çıkarak bu partiyi kuracağız. Mahallelerimizi tatmin etmek için konuşmaya başlarsak bir dönüşüm gerçekleştiremeyiz. Bugün Türkiye'nin ihtiyacı budur. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN