Ankara Arena'da düzenlenen AK Parti 5. Olağan Kongresi'nde kullanılan toplam 1353 oyun tamamını alan Başbakan Ahmet Davutoğlu yeniden Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Genel Başkanı seçildi.
AK Parti'nin, Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılan 5. Olağan Büyük Kongresi'nde genel başkanlık için yapılan seçim sonuçlandı.
Geçerli oyların tamamı Davutoğlu'na
Kongre Divan Başkanı Bekir Bozdağ, seçim sonuçlarına göre kayıtlı bin 445 delegeden bin 360'ının oy kullandığını, bin 353 oyun geçerli, 7 oyun geçersiz sayıldığını bildirdi. Bozdağ, Başbakan ve Konya Milletvekili Davutoğlu'nun, bin 353 oyla, geçerli oyların tamamını alarak yeniden genel başkanlığa seçildiğini duyurdu.
Parti organlarının seçimine geçildi
Kongrede, genel başkanlığın ardından parti organlarının seçimine geçildi. Delegeler, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyelikleri için oy kullanıyor.
