Davutoğlu'ndan Bakan Albayrak'a sert eleştiri: YEP'in adı 'umursamıyorum' olmalıydı

Davutoğlu'ndan Bakan Albayrak'a sert eleştiri: YEP'in adı 'umursamıyorum' olmalıydı

Partisinin üç şehirde düzenlediği kongrelerde konuşan Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Bakan Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomik Program'ı eleştirirken, "Bunlar 15 yıl öncesinin hedefleri. Yeni planın adı ‘umursamıyorum’ olmalıydı" ifadesini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Kahramanmaraş, Gaziantep ve Aydın kongrelerinde yaptığı konuşmada gündeme dair gelişmeleri değerlendirdi. Dokuz ay önce kurulan partisinin "3Y ile mücadele edeceğiz: Yolsuzluk, Yoksulluk ve Yasaklar" sloganıyla yola çıktığını belirten Davutoğlu, "Şimdi sadece büyük ve yeni bir Y’niz var: Yalan, Yalan, Yalan" dedi.

"YENİ PROGRAMIN ADI 'UMURSAMIYORUM' OLSAYDI"

Davutoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı YEP hakkında, "Birinci senaryoya göre hedef 2007 yani 13 yıl önceki ekonomik göstergelere ulaşmak. Bu iyimser senaryo. İkinci senaryoya göre durum daha da vahim, yeni hedef 15 yıl gerisine doğru gitmek" dedi. Albayrak’ın Dünya Gazetesi yazarı Hakan Güldağ’ın dolar kuru hakkındaki sorusuna “Döviz kuru benim için hiç önemli değil, kurun kontrolü bizim elimizde” şeklinde yanıt vermesini de eleştiren Davutoğlu, “Aslında yeni planın ismi ‘umursamıyorum’ olsaydı çok yerinde olurdu” dedi.

"EKONOMİ YÖNETİMİNİN 'BEN KURA BAKMIYORUM' DEME LÜKSÜ YOK"

“Bu ekonomi yönetiminin en önemli vasfı hiçbir ekonomik gerçekliği ve milletin hiçbir ekonomik derdini umursamamasıdır” yorumunu yapan Gelecek Partisi lideri, sözlerine şöyle devam etti:

"Dış borcun 430 milyar dolar, kamu-özel işbirliği projesi garantisi borcun 154 milyar dolar, Merkez Bankası döviz açığı 45 milyar dolar ve bu ülkenin ekonomi bakanı, doları umursamıyormuş. Ya sen umursamayacaksın da ben mi umursayacağım, ya da senin yanlış politikaların yüzünden evine aş ekmek götüremeyen ve ayda 300 dolar –yani günde 10 dolar- asgari ücretle geçinmeye çalışan dar gelirli mi umursayacak?" Ekonomi yönetiminin "Ben kura bakmıyorum" deme lüksü olmadığını söyleyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yılın ilk 8 ayında 102 milyar dolar düzeyinde sanayimizin ihtiyaç duyduğu ithalatımız var. Kur artışı yüzünden 17 milyar lira fazla ödedik. Geçen yılın sonuna göre kur artışıyla 9 ayda net borcumuz 760 milyar TL artmış oldu. Özel sektörün yurt dışından sağladığı sadece kredi borcu 170 milyar dolar. Yani kurda 9 aylık artışın yol açtığı zarar, 730 bin firmanın 2019 yılında gerçekleştirdiği vergi öncesi kârdan yaklaşık 50 milyar lira daha fazla"

"SONUÇ BİR ALLAH'IN KULUNUN İNANMADIĞI KORONA TABLOSU"

"Ekonomi bakanı veri açıklar, yalan. Sağlık bakanı konuşur, yalan. Milli Eğitim Bakanı konuşur, yalan. Erdoğan gider 300 fabrika açar. Hem sanal hem yalan. Birisi enflasyon tablosuyla kavga ediyor. Sonuç herkesin canını yakan ama bir Allah’ın kulunun inanmadığı uyduruk enflasyon rakamları. Diğeri korona salgını tablosuyla kavga ediyor. Sonuç herkesin canını yakan ama bir Allah’ın kulunun inanmadığı uyduruk korona tablosu. "Bir diğeri memleketteki her türlü gerçek tabloyla kavga ediyor. Sonuç herkesin canını yakan, kendisinden ve damadından başka bir Allah’ın kulunun inanmadığı uçan, şahlanan, çağ atlayan, pik yapan Türkiye ekonomisi tablosu." 

"PANDEMİ VARSA TÜM DÜNYADA VAR"

"Pandemi varsa tüm dünyada var" diyen Davutoğlu, "Salgın yüzünden ekonomi de işler yolunda değilse tüm dünyada değil. Neden tüm dünya bu krizle baş ederken siz edemiyorsunuz? Bu gerçeklere rağmen ekonominin durumunu nasıl 'şahlanma, uçma' ambalajında millete sunacaksınız?" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN