Davutoğlu'ndan Boğaziçi açıklaması: Yaşananlar kaygı verici

Davutoğlu'ndan Boğaziçi açıklaması: Yaşananlar kaygı verici

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Boğaziçi Üniversitesi'nde Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı protesto düzenleyen öğrencilerin polis tarafından gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına tepkiler artarak devam ediyor. Siyasilerden art arda “gençleri rahat bırakın” tepkisi gelirken, İstanbul Valiliği de toplam 159 öğrencinin gözaltına alındığını duyurdu.   

“YAŞANANLAR KAYGI VERİCİ” 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da yaşananların ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.  

Olayların kaygı verici olduğunu belirten Davutoğlu, ifadeleri kullandı:  

Boğaziçi Üniversitesinde yaşananlar kaygı vericidir. Üniversitelerimizde akademik özgürlük ortamını korumak toplumun ortak görevidir.  

Bir an önce aklı selime dönülmesi, konuşulabilir bir zeminin inşa edilmesi gerekmektedir. 

Sorunlar, gözaltılarla değil konuşularak çözülür. 

 

 

NE YAŞANDI? 

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin rektör atamasına ve öğrenci tutuklamalarına karşı gerçekleştirmek istedikleri basın açıklamasına izin verilmedi. Polis, kampüs içerisindeki bir grup öğrencinin dışarıya çıkmasına, dayanışma için gelen öğrencilerin ise kampüse girmesine izin vermeyerek müdahale etti. İstanbul Valiliği toplam 159 öğrencinin gözaltına alındığını duyururken, çok sayıda siyasetçi yaşananlara tepki gösterdi.  

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN