Davutoğlu'ndan, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'a taziye ziyareti

Davutoğlu'ndan, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'a taziye ziyareti

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne taziye ziyaretinde bulundu

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, "Bu terör örgütleri hangi kimlik ve kılıkla gelirlerse gelsinler, ister PKK ister DEAŞ ister DHKP-C ve arkalarında hangi mihraklar olursa olsun onlar da bilsinler ki bu saldırılar bizim birlik ve beraberlik inancımızı güçlendirir. Ülkenin bütünlüğünü, devletin bekasını ve milletimizin huzurunu sağlamak yönünde attığımız adımları daha da güçlü kılar." dedi.

Davutoğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ı ziyaret etti. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Davutoğlu'nu, Çalışkan girişte karşıladı. Ahmet Davutoğlu ile Mustafa Çalışkan, basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Ziyaretin ardından emniyet binası önünde açıklama yapan Davutoğlu, İstanbul'da yaşanan terör saldırısı sonrası taziyede bulunmak için geldiğini söyledi.

YÜREKLERİ DAĞLADI

Davutoğlu, saldırının bir kez daha yürekleri dağladığını ifade ederek, "Ülkemizin karşı karşıya kaldığı riskler, hepimizi bir kez daha hep beraber birlikte davranmaya sevk etti. Emniyet camiamızın bu büyük acısı dolayısıyla İstanbul Emniyet Müdürümüzü ziyaret ederek, taziyelerimi iletmek ve gazilerimize şifa dileklerimi sunmak istedim." dedi.

Emniyet güçlerinin her zaman ülkenin birliği ve beraberliği, milletin huzuru için her türlü fedakarlığa hazır olduğunu belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da verilen kahramanca mücadele hepimizin hafızalarındadır. Geçmişte de terörle mücadelede çok emniyet mensubumuzu şehit verdik ama emniyet teşkilatımız her zaman her türlü vazifeye hazır bir şekilde vazifelerinin başındadır. Türkiye Cumhuriyeti devleti bütün kurumlarıyla birlikte güçlü bir devlettir. Bu zorlu sınavların da hep beraber milli birlik ve bütünlük içerisinde üstesinden geleceğiz. Bu birliğimizi sarsmak isteyen terör örgütlerine karşı da tek vücut, tek yürek, tek zihin, tek vicdan olarak birlikte davranacağız."

MİNNETLERİMİ İFADE EDİYORUM

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile saldırıda şehit düşen polis memuru Haşim Usta için Fatih Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldığını aktararak, daha sonra hastanelerdeki gazileri ziyaret ettiğini anlattı.

Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Davutoğlu, "Emniyet müdürümüzün şahsında bütün emniyet teşkilatımıza yaptıkları fedakarlıklar dolayısıyla minnetlerimi ifade ediyorum. Allah bize bir daha böyle acılar göstermesin." dedi.

Davutoğlu, terör saldırılarının birlik ve beraberlik inancını güçlendirdiğine işaret ederek, "Bu terör örgütleri hangi kimlik ve kılıkla gelirlerse gelsinler, ister PKK ister DEAŞ ister DHKP-C ve arkalarında hangi mihraklar olursa olsun onlar da bilsinler ki bu saldırılar bizim birlik ve beraberlik inancımızı güçlendirir. Ülkenin bütünlüğünü, devletin bekasını ve milletimizin huzurunu sağlamak yönünde attığımız adımları daha da güçlü kılar. Milletimiz bu konuda gerekli bütün adımların atıldığından emin olsun. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Allah terörle mücadele eden bütün unsurlarımızı muzaffer ve muhafaza eylesin." değerlendirmesinde bulundu.

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN