Davutoğlu'ndan kadına şiddete karşı çağrı: 'Yeter artık' diye feryat etmekten yorulduk

Samsun'daki kahreden görüntülerin ardından Davutoğlu, kadına şiddete karşı çağrı yaptı: 'Yeter artık' diye feryat etmekten yorulduk ancak bir kez daha çağrıda bulunuyoruz, herkese, yetkililere, kanaat önderlerine, siyasi partilere, toplumsal kesimlerin her birine tek tek çağrıda bulunuyoruz.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Samsun'da yaşanan ve tüm Türkiye'yi sarsan kadına şiddet görüntülerinin ardından kısa video yayınladı.

Toplumun bütün kesimlerine "Gelin kadın cinayetlerine karşı ortak bir tavırda birleşelim" çağrısında bulunan Davutoğlu, birkaç maddede yapılması gerekenleri sıraladı.

Davutoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Son 2 gün içinde önce Aydın'da yaşlı bir annemizin tecavüze uğrayıp hunharca katledilmesi sonra da Samsun'da bir kadınımızın çocuğunun önünde sokakta öldüresiye dövülmesi üzerine hepimizin dünyası bir kez daha karardı, bir kez daha yüzümüz kızardı.

"ORTAK BİR TAVIRDA BİRLEŞELİM"

'Yeter artık' diye feryat etmekten yorulduk ancak bir kez daha çağrıda bulunuyoruz, herkese, yetkililere, kanaat önderlerine, siyasi partilere, toplumsal kesimlerin her birine tek tek çağrıda bulunuyoruz: Gelin kadın cinayetlerine karşı ortak bir tavırda birleşelim. Ne mi yapalım? Öncelikle kadın cinayetlerine ve kadına karşı şiddete hiçbir şekilde müsamahakar olmayalım ve bu cürümde bulunanlara hiçbir indirim olmaksızın en sert ve kararlı hukuki müeyyideleri uygulayalım.

"ANNESİNİN FERYADI HALA KULAĞIMDA"

Daha sonra kadına karşı şiddet hususunda kadınlarımızı bilgilendirelim, kadınlarımızın haklarını korumalarını sağlayacak şekilde bir eğitim seferberliği başlatalım. Saldırı tehdidi altında olan kadınlarımıza sahip çıkalım. Parti üyemiz olan Gül Gülüm'ün Çatalca’da katledilmesi sonrasında ailesiyle görüştüğümde annesinin feryadı hala kulağımdadır: 'Sayın Başbakanım onlarca kez koruma talebinde bulunduk ama koruma verilmedi' dedi."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN