Davutoğlu'ndan Uygulara yönelik polis müdahalesine tepki

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, polisin Kayseri'de Doğu Türkistan’daki zulmü protesto eden Uygurlara müdahalede bulunmasına tepki gösterdi: Hani siz mazlumların sesiydiniz? Hani siz milliydiniz? İşte sizin gerçek yüzünüz!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kayseri'de Çin'in "toplama kamplarını" protesto eden Uygur Türkleri'ne yönelik polis müdahalesine tepki gösterdi.  

Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:  

Doğu Türkistan’daki zulme isyan eden kardeşlerimizin haklı seslerini kısmaya çalışmak nasıl bir vicdandır? Cumhur İttifakı'nın liderleri; burası Anadolu’nun kalbi Kayseri. 

Hani siz mazlumların sesiydiniz? Hani siz milliydiniz? İşte sizin gerçek yüzünüz! 

 

 

NE YAŞANDI?  

Çin'in toplama kampları ile ilgili gerçekleri dünyaya duyurmak ve Uygur Türkleri'ni Çin zulmünden kurtarmak için seslerini duyurmaya çalışan Uygur Türkleri, Kayseri'de polis ekiplerince gözaltına alındı. 

Elde edilen bilgi ve iddialara göre bir polis amiri, "süpürerek dağıtalım" derken, bir Uygur Türkü, "Eyy Türk Milleti yardım isteme, yardım et" diye seslendi.

Bilindiği üzere Çin Halk Cumhuriyeti, asimile politikaları nedeniyle uzun süreden bu yana Uygur Türkü vatandaşları kamplarda topluyor ve zulüm uyguluyordu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN