DEAŞ'tan Peşmerge güçlerine saldırı: 3 ölü

DEAŞ'tan Peşmerge güçlerine saldırı: 3 ölü

Irak'ın Salahaddin vilayetine bağı Tuzhurmatu ilçesinde terör örgütü DEAŞ'ın düzenlediği saldırı sonrası çıkan çatışmada 3 Peşmergenin hayatını kaybettiği bildirildi.

Salahaddin İl Meclisi Güvenlik Komisyonu Üyesi Mehdi Taki yaptığı açıklamada, "DEAŞ militanlarının Tuzhurmatu'daki Zerge bölgesinde yer alan Peşmerge mevzilerine düzenlediği saldırının ardından çıkan çatışmada 3 Peşmerge hayatını kaybetti" dedi.

Gece saatlerinde başlayan çatışmada çok sayıda teröristin de öldürüldüğünü kaydeden Taki, ancak bu konuda ellerinde net bir sayı olmadığını söyledi.

Öte yandan Irak medyasına konuşan bazı Peşmerge komutanları ise dün gece saatlerinde başlayan çatışmalarda 7 teröristin öldürüldüğünü ileri sürdü.

Terör örgütü DEAŞ, Haziran 2014'ten bu yana elinde tuttuğu Salahaddin ve Diyala vilayetleri arasında kalan Hemrin Dağları'ndaki kırsal bölgeden, Peşmerge ve Irak güvenlik güçlerine yönelik ara ara saldırılar düzenliyor.

Kerkük'ün batısındaki Havice ilçesi ve ona bağlı 4 kasaba da örgütün kontrolünde bulunuyor. 

KERKÜK/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN