Defineci talanı bu kez de Bodrum'da

Defineci talanı bu kez de Bodrum'da

Muğla Bodrum'da bulunan 3 bin 500 yıllık Pedasa antik kenti, defineciler tarafından talan edildi. Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü, suç duyurusunda bulundu.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan 3 bin 500 yıllık Pedasa antik kenti, defineci talanıyla karşı karşıya. Mezarları kazan, her taşın altına bakan definecilerin tarihi yapılara zarar vermesi tepki çekti.

KAÇAK KAZI YAPILDI

Zengin bir tarihi geçmişe sahip olan ve her yerinde tarihi kalıntılara rastlanan Bodrum’da define avcıları tarihi yapılara ciddi zarar veriyor. Özellikle Göktepe mevkiinde kaçak kazı yapan şahıslar, Pedasa antik kentinde de kaçak kazı yaparak tarihi kente zarar verdi. Pedasa Kalesi’ne çıkan yolun kenarında kimliği belirsiz şahıslarca kaçak kazı yapıldığı görüldü.

Mezar olduğu tahmin edilen yerde kimsenin olmamasını fırsat bilen defineciler gece gündüz bölgede kazı yapıyor. Özellikle sokağa çıkma kısıtlamalarında ortaya çıkan define avcıları antik mezarları kırıp içerisine bakıyor.

SUÇ DUYURUSU

Kaçak kazı ihbarı alan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü görevlileri, define avcılarının kazdığı bölgede kurtarma kazısı yaptı. Müdürlük tarafından kazı ile ilgili Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulunuldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN