Demirtaş: Bu solun zaferidir

Demirtaş: Bu solun zaferidir

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin barajı aşmasını 'Solun başarısı' olarak değerlendirdi. Demirtaş "AKP ile koalisyon yapmayacağız" dedi.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, kesin olmayan sonuçlara göre partisinin barajı aşmasının ardından İstanbul'da konuştu. İşte Demirtaş'ın açıklamalarından satırbaşları:

Herkesi canı gönülden kutluyorum. Eşitsiz ve zorlu şartlardaki seçim kampanyasını tamamladık. Kampanya bir tarafa saldırılara karşı bizler Türkiye'nin ezilenleri yoksulları ve barıştan özgürlükten yana olanları olarak büyük bir zafer elde ettik. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. 

Türkiye'nin sahibi olarak kendini görenler kaybetmiştir.

Bu zafer solun ortak zaferidir. Bu zafer sivil anayasa isteyenlerin, barış isteyenlerin, Kürt sorununa karşı barışçıl bir çözüm isteyenlerin ortak zaferidir. En çok da bu ülkenin kadınlarının ortak zaferidir.

HDP artık Türkiye partisidir

Bizler seçim kampanyası boyunca ne söylediysek arkasındayız. Artık HDP gerçek bir Türkiye partisidir. Bu zaferin büyük onurunu hep birlikte yaşamayı hak ediyoruz. 

AKP'nin kibirli tavrıyla Kürt sorunu yoktur, çözüm masası yoktur diyerek Türkiye'nin doğusunda sıfırlanmışlardır. Bize hangi gerekçeyle oy veren olursa olsun emaneten oy verenleri mahçup etmeyeceğiz. Onları gönülden HDP'li yapmak için çalışacağız.



Burada kollektif bir akıl var. Üst akıl değil. Halkın aklı var. Bütün hamlelerimiz Türkiye'nin özgür yarınlarına ve birlikte yaşamaya dair olacaktır. Aynı zamanda bizimle kollektif çalışan diğer parti ve örgütlere teşekkür ediyorum.

Bu seçim çalışmaları sırasında hayatını kaybeden arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Onları hiç unutmayacağız.

Koalisyon yok

Bu zafer Ortadoğu halklarının zaferidir. Artık HDP'nin güneşi 81 vilayeti de aydınlatmaya yeter. Ampule gerek kalmadı. Bizler önümüzdeki dönem parlamentosunda nitelikli ve dürüst bir muhalefet yapacağız. Söz verdiğimiz gibi AK Parti ile herhangi bir koalisyon yapmayacağız.

Figen Yüksekdağ'ın konuşması

Bu zafer sınırları tanımayanların zaferidir. Bu seçim çok önemli bir sonucu ortaya çıkardı. Yüzde 10 barajı seçme ve seçilme hakkının rehin alınmasıydı. Kendi özgürlüğümüzü kendimiz yarattık. Biz artık yüzde 10 barajını Türkiye'nin gerisindeki bir enkaz olarak görmek istiyoruz. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN