Demokrat aday adaylarından Beto O'Rourke başkanlık yarışından çekildi

Demokrat aday adaylarından Beto O'Rourke başkanlık yarışından çekildi

2020 yılında gerçekleşecek ABD başkanlık seçimleri için yarışan eski Teksas temsilcisi Beto O'Rourke Demokrat başkan aday adaylığından çekildi. Karara Trump'tan tepki gecikmedi: 'Eyvah! Beto yarıştan çekildi oysa ki başkan olmak için doğduğunu söylemişti. Hiç öyle olduğunu zannetmiyorum.

Teksas'tan eski Kongre üyesi olan Beto O'Rourke, Demokrat başkan aday adaylığından çekildiğini Twitter hesabından duyurdu. 

O'Rourke, ''Bizim kampanyamız her zaman net bir şekilde görmek, dürüst konuşmak ve kararlı davranmak oldu ve bu yüzden ülkeye hizmetime aday olarak devam etmeyeceğim.'' mesajını paylaştı.

19-11/02/dmeokrat-1572671873.jpg

Kendisine ve kampanyasına destek verenlere teşekkür eden O'Rourke, bundan sonra 'salgın' olarak değerlendirdiği ABD'deki silahlı saldırılar konusundaki silah yasası ve ırkçılık ile iklim değişikliği gibi alanlarda mücadeleye devam edeceğini ifade etti.

TRUMP: EYVAH! BETO YARIŞTAN ÇEKİLDİ

ABD Başkanı Donald Trump ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, ''Eyvah! Beto yarıştan çekildi oysa ki başkan olmak için doğduğunu söylemişti. Hiç öyle olduğunu zannetmiyorum.'' değerlendirmesinde bulundu. 

NEW YORK/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN