Demokratlar, Trump'ın azil metnini Temsilciler Meclisi'ne sundu

Demokratlar, Trump'ın azil metnini Temsilciler Meclisi'ne sundu

ABD Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratlar, Trump'ın görevden alınması için azil metnini Meclis’e resmen sundu.

ABD'de 6 Ocak'taki Kongre baskınının siyasi yansımaları sürerken, Trump üzerindeki "görevden alınma" baskısı da artıyor. Temsilciler Meclisinde yapılan kısa oturumda Demokratlar, Anayasa'nın 25. ek maddesine göre Pence ile kabinenin Trump'ı görevden almasını öngören bir tasarıyı oturum başkanına sundu. 

Herhangi bir itirazın olmaması durumunda direk kabul edilecek olan tasarıya, Temsilciler Meclisindeki Cumhuriyetçiler itiraz etti. 

DEMOKRATLAR SALT ÇOĞUNLUĞA SAHİP

Demokratlar, tasarıyı salı günü Temsilciler Meclisi Genel Kurul gündemine alıp oylayacaklarını ve kabul edilmesi için gereken salt çoğunluğa sahip olduklarını bildirdi. 

PENCE'E 24 SAAT SÜRE

Söz konusu tasarının yarın onaylanması beklenirken, tasarıya göre Başkan Yardımcısı Pence'in, Trump'ı görevden alma konusunda adım atması için 24 saatlik süre veriliyor. 

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, bu süre içinde Pence'in adım atmaması durumunda çarşamba günü Trump'a karşı azil maddesini oylayacaklarını belirtti. 

GÖREVDEN ALINMASI İÇİN İKİ KEZ SUÇLANAN İLK BAŞKAN

Temsilciler Meclisindeki Demokratlar, sabah saatlerinde sundukları tasarıyla Trump'a, 6 Ocak'taki Kongre baskını dolayısıyla "ABD hükümetine karşı kasten şiddete teşvik" suçlamasını yöneltmişti. 

Söz konusu azil maddesinin Temsilciler Meclisinde kabul edilmesi halinde Trump, "görevden alınması istemiyle ikinci kez suçlanan ilk başkan" olarak tarihe geçecek. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN