Deniz haydutlarının öldürdüğü mühendisinin cenazesi Türkiye'ye getirildi

Deniz haydutlarının öldürdüğü mühendisinin cenazesi Türkiye'ye getirildi

Nijerya açıklarında deniz haydutları tarafından saldırıya uğrayan Mozart gemisinin mürettebatından Ferman İsmailov'un cenazesi Türkiye'ye getirildi.

Nijerya'da saldırıya uğrayan 'Mozart' isimli gemide görev yapan ve deniz haydutları tarafından öldürülen Azerbaycan uyruklu mühendis Ferman İsmailov'un cenazesi İstanbul'a getirildi. 

Gabon'un başkenti Librevil'den kalkan ve İstanbul seferini yapan Türk Hava Yollarının (THY) TK589 sayılı tarifeli uçağı saat 04.30 sıralarında, İstanbul Havalimanı'na indi. Uçağın kargo bölümünden alınan Azerbaycan uyruklu Ferman İsmailov'un cenazesi, nakil aracına konuldu.

Cenazenin, THY'nin İstanbul-Bakü seferini yapan uçakla saat 07.30'da Azerbaycan'a gönderileceği bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Boden Denizcilik işletmesindeki Liberya bayraklı Mozart isimli gemi 23 Ocak'ta Nijerya'nın Lagos kentinin yaklaşık 180 mil açığında deniz haydutlarının saldırısına uğramıştı. Lagos'tan Güney Afrika'nın Cape Town kentine ilerleyen gemideki 19 kişilik mürettebattan 15'i kaçırılmış, Azerbaycan uyruklu bir kişi öldürülmüştü. 

KAÇRILAN PERSONEL İÇİN 5 MİLYON DOLAR FİDYE İSTENDİ

Gemideki 3 personel Gabon'a ulaşırken, kaçırılan 15 kişi için 5 milyon dolar fidye istendiği iddia edildi.

KAPILARI 7 SAATTE KIRDILAR

Yarım saat boyunca botlarıyla kovaladıkları gemiye çıkarma yapan korsanlar, 12 mm'lik saca sahip kapıları 7 saat boyunca balyozla kırmaya çalıştı. Kıramayınca taş motorla kestikleri deliklerden girer girmez ateş açtıkları ortaya çıktı. Geminin ikinci mühendisi bu esnada karnından kurşunlanırken yaralandı. Geminin 4'üncü kaptanı Furkan Farman İsmayilov'un öldürüldüğünü açıklamıştı.

ERDOĞAN KAPTANLA GÖRÜŞTÜ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 'Mozart'ın kaptanlarından Furkan Yaren ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Konuyla ilgili tüm gelişmeleri yakından takip eden Erdoğan, saldırıdan kurtulan 3 personelinin sağlık durumu hakkında bilgi aldı ve kendilerine tekrar geçmiş olsun dileklerini iletti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, korsanların kaçırdığı Türk vatandaşlarının kurtarılması için gerekli temasların tüm ülkelerle başlatıldığını belirtti. Gabon'daki gelişmeler hakkında da bilgi veren Çavuşoğlu, Türkiye'nin Librevil Büyükelçisi Nilüfer Erdem Kaygısız'ın süreci yakından takip ettiğini vurguladı

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN