Deprem korkusu yaşayan vatandaşlar parklarda sabahlıyor

Deprem korkusu yaşayan vatandaşlar parklarda sabahlıyor

Merkez üssü Marmara Denizi Silivri olan 5,8 büyüklüğünde depremin ardından çok sayıda İstanbullu evlerine yakın park ve bahçelerde beklemeye devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, Avcılar, Beylikdüzü, Silivri, Fatih başta olmak üzere çok sayıda ilçede birçok İstanbullu depremden sonra evlerinin dışında bekliyor.

İstanbul'da meydana gelen 5.8 şiddetindeki depremin ardından vatandaşlar soluğu parklarda aldı. Beyoğlu'nda evlerine girmeye korkan vatandaşlar, aileleriyle birlikte Kasımpaşa ve Hasköy Sahili'nde bulunan parklara akın etti. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar parklarda kalacaklarını söyleyen vatandaşlar, depremden korktuklarını ifade etti.

19-09/27/5d8d02c367b0a91828e8edef.jpg
 
PAPAĞANI İLE SOLUĞU PARKTA ALDI

Kasımpaşa'da bulunan parka ailesiyle gelip, papağanını da yanına alan Lokman Yavuz, depremde büyük korku yaşadıklarını söyledi. Yavuz, “Sesinden korktuk. Kendimizi parka attık. Deprem anında evde idik. Çok şiddetli deprem oldu. Çocuklar korktu hemen parka getirdim. Bir iki saat bekleyeceğiz bir şey olmazsa eve gideceğiz. Papağanımı da yanımda getirdim. Şu papağan bile öyle bir olayla karşılaşmak istemez" dedi.

“99 DEPREMİNİ YAŞIYORMUŞ GİBİ HİSSETTİM"

Ailesi ile birlikte parkta bekleyen Aylin Çoban, “Korktuk endişeliyiz. Yeniden deprem olur diye duyumlar alıyoruz.  Kendimizi güvence altına almaya çalışıyoruz. Ne kadar parkta bekleyeceğimizi kalacağımızı bilmiyoruz. Değişik değişik duyumlar alıyoruz. Korkuyoruz. 99 depreminde çok korkmuştum. Bugün de o günü yaşıyormuş gibi hissettim. Ben en üst katta oturuyorum. Neye uğradığımı şaşırdım. Beşik gibi sallandık" diye konuştu.

19-09/27/be04d91537a342a83ced8b88abc17dc5-1.jpg

SULTANGAZİ DE AYAKTA

 İstanbul'da meydana gelen 5.8 şiddetindeki depremin ardından Sultangazi'de bazı vatandaşlar, evlerinden ayrılarak parklarda toplandı. Bazı vatandaşlar geceyi parklarda geçireceklerini söyledi.

Komşularıyla birlikte parkta oturan Fatma Ağgöz, “İlk defa yaşadım ama çok korktum. Sabahtan beri dışarıdaydık" diye konuştu. Komşusu Necibe Erol da, “Ben çocuğumu giydiriyordum hemen çıkamadım. Çok korktuk elimizi ayağımız titredi. Bu gece buradayız galiba. Çünkü korkuyoruz" şeklinde konuştu.

19-09/27/74f9d75698092abd3118d3aafa2c4086-1569532809.jpg

AVCILAR'DA EVİNE GİRMEYE KORKANLAR PARKLARDA SABAHLAYACAK

Avcılar'da yüzlerce kişi evlerine girmeyerek gece geç saatlere kadar dışarıda kalmayı tercih etti. 

Merkez Mahallesi'nde oturan 86 yaşındaki Hatice Çetinkaya, deprem korkusu nedeniyle kalmak istemediği evden kızı tarafından dışarı çıkarılıp Öğretmen Hakkı Doğan Parkı'na getirildi. Çetinkaya, parkta kızının yere serdiği yatakta yattı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN