Deprem sonrası Çapa Diş Hekimliği Fakültesi binasında hasar oluştu

Deprem sonrası Çapa Diş Hekimliği Fakültesi binasında hasar oluştu

İstanbul'da dün meydana gelen 5.8'lik depremin ardından, Çapa’daki İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi binasında hasar oluştu. Hasarlı binanın fotoğraflarını sosyal medyada paylaşan öğrenciler yetkilileri göreve çağırdı. Öğrenciler bugün hasarlı binada eğitim görmek istemediklerini duyurmak için binaya girmedi.

İstanbul'da dün saat 13.59'da Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem sonrası Çapa'daki İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi binasında hasar oluştu.

Hasar gören binanın fotoğraflarını sosyal medyada paylaşan '#capabagiriyor' hashtagi ile paylaşan öğrenciler yetkilileri göreve çağırdı.

ÖĞRENCİLER DERSLERE GİRMEDİ

Tıp Fakültesi'nde öğrenciler bu sabah deprem ve ders yaptıkları binanın durumundan kaynaklı endişe nedeniyle derslere girmedi. Okul bahçesinde toplanan öğrenciler, sağlam bir binada eğitim görmek istediklerini ifade etti.

19-09/27/efdhkusu8aa3erh.jpg

Deprem öncesinde binada çatlaklar oluşmaya başladığına ve sıvalarının döküldüğüne dikkat çeken öğrenciler, “Biz Çapa dişhekimliği öğrencileri bugün ne yapacağımızı bile bilmez halde kısa süren bu depremde gerçek paniği yaşadık, bunun nedeni deprem olmasa bile kolonların, taşların düştüğü bir binada eğitim görmemizdir” tepkisi gösterdi.  

19-09/27/efdetkbvaaemlga.jpg

Öğrencilerin paylaştığı fotoğraflarda fakülte binasında bir çok yerde kolonlar hasar görmüş durumda. Kimi yerlerde demirler ortaya çıkmış, kimi yerlerde ise derin çatlaklar göze çarpıyor. Bazı öğretim üyeleri binanın uzun yıllardır bu durumda olduğunu ve hiç bir şey yapılmadığını söylüyor.

İşte öğrencilerin sosyal medyada paylaştığı o kareler:

19-09/27/efasdd8wkae_z05.jpg

19-09/27/efcyemjvaaijxr7.jpg

19-09/27/img-20190926-wa0069.jpg

19-09/27/efdp4svucaiyrg5.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN