Deprem testinde 4 ay sonraya randevu

Deprem testinde 4 ay sonraya randevu

Silivri'de yaşanan 5.8'lik depremin ardından İstanbul'da deprem testi yaptıranların sayısında müthiş bir artış gerçekleşti. Deprem testi fiyatları 3 bin TL'den başlarken, 10 katın üzerindeki binalarda ise fiyat 15 bin lirayı bulabiliyor. Yoğunluk nedeniyle şirketler 4 as sonraya randevu veriyor.

İstanbul geçen hafta Silivri açıklarında yaşanan 5.8’lik depremle korku dolu anlar yaşadı. Can kaybının yaşanmadığı depremde büyük panik meydana geldi.

1999'da yaşanan Marmara depreminin ardından İstanbul'un yeniden sallanması üzerine, vatandaşlar yeniden deprem testi yapan firmaların yolunu tuttu.

10 KATIN ÜSTÜNDE YÖNETMELİK DEĞİŞİYOR

Deprem testlerinin fiyatları binaların kat ve metrekare sayısına göre değişkenlik gösteriyor. 10 kata kadar olan binalar riskli bina tespit yönetmeliği çerçevesinde değerlendirilirken, 10 katı aşan binalar Türkiye bina deprem yönetmeliğine tabi oluyor. Bu durumda her kat için deprem testi yapıldığı için fiyatlar da aynı doğrultuda yükseliyor.

"GÜNDE 300 TEKLİF VERİYORUZ"

 Deprem testi uzmanı Mustafa Öz konu hakkında Sözcü'ye yaptığı açıklamada, deprem öncesi internet sitelerini 100 kişinin ziyaret ettiğini belirtirken, geçtiğimiz haftaki sarsıntının ardından bu rakamın 5 binleri geçtiğini söyledi. Deprem öncesi günde 5 kişinin firmadan teklif aldığını belirten Öz, “Şu an günde 300 teklif veriyoruz. Önümüzdeki 4 ay boyunca doluyuz” dedi.

METREKAREYE GÖRE FİYAT DEĞİŞİYOR

Toplam inşaat alanı 1800 metrekare olan bir apartman için test fiyatının 3 bin TL olduğunu söyleyen Öz, "1800-2000 metrekare bir alan için 3 bin 500 TL oluyor. Eğer bina 10 katın üzerindeyse bu durumda her kata ayrı test yapılması gerekiyor ve kat başına fiyat ise 1.350 TL. Bu rakamlara KDV dahil değil” diye konuştu.

19-10/02/1-1570010146.jpg 

2 BİNİ AŞKIN HASAR İHBARI YAPILDI

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'na (DASK), Marmara Denizi'nin Silivri açıklarında 26 Eylül'de meydana gelen depremin ardından 2 bini aşkın hasar ihbarı yapıldı.

İSTANBUL'DA DASK ORANI YÜZDE 63

Bugün Türkiye'de her iki konuttan biri Zorunlu Deprem Sigortası ile güvence altında. Sigortalılık oranı en yüksek iller arasında özellikle deprem geçirmiş iller yer alıyor. Yalova, Sakarya ve Bolu'da sigortalılık oranları yüzde 80'i aşarken, İstanbul'da ise yüzde 63'e ulaşmış durumda. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN