Depremde İnci'yi kurtarmıştı, bu defa otobüste doğum yaptırdı

Depremde İnci'yi kurtarmıştı, bu defa otobüste doğum yaptırdı

İzmir'de 31 Ekim 2020'de meydana gelen depremde, enkaz altında kalan İnci Okan ile köpeği Fıstık'ı kurtaran UMKE görevlisi Edanur Doğan, bu defa halk otobüsünde savıcısı başlayan bir kadına doğum yaptırdı.

Aksaray Ulusal Medikal Kurtarma ekibinden (UMKE) görevlisi Edanur Doğa, hamile kadına müdahale ederek, otobüste çocuğunun dünyaya gelmesini sağladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başta olmak üzere birçok kişi, UMKE görevlisi Edanur Doğan'ı tebrik etti.

umkeedanur-jpg1.jpg

Aksaray Ulusal Medikal Kurtarma ekibinde görevli Edanur Doğan, dün beraberindeki ekip arkadaşlarıyla halk otobüsünde sancıları başlayan Ceylan Kaya'ya müdahale edip, doğumun gerçekleşmesini sağladı. Edanur ve arkadaşları sayesinde dünyaya gelen, 3 kilo 60 gram ağırlığındaki erkek bebeğe henüz isim koyulmadığı öğrenildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu da sosyal medya hesaplarından mutlu anları paylaştı.

Twitter hesabından o anların videosunu paylaşan Bakan Koca, "UMKE gönüllüsü kızımız Edanur, arkadaşları Gökhan ve Mehmet ile birlikte halk otobüsünde doğum yapan bir annenin yardımına koştu. UMKE sağlık çalışanı gönüllülerimizden oluşan muazzam bir ekip. Depremde, yangında, salgında, doğumda her yerdeler." ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN